Nemzetközi foci

Ralf Rangnick lesz a Manchester United edzője

SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP
SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP

Úgy tűnik, a Liverpool példáját szeretné követni a Manchester United labdarúgócsapata, amely angol sajtóértesülés szerint német menedzserrel állapodott meg és Ralf Rangnickot nevezte ki ideiglenes edzőnek.

Kapcsolódó

A The Athletic információja szerint a 63 éves szakember – akit a németországi modern edzőképzés keresztapjaként tartanak számon – otthagyná a Lokomotiv Moszkva sport- és fejlesztési vezetői állását.

A portál szerint a megállapodás megkötése persze attól függ, hogy az orosz klub beleegyezik-e mindebbe, de a Manchester United szerint ez nem jelent problémát.

A hírek szerint Rangnick hat hónapos megállapodást kötött május végéig, azt követően pedig további két évig tanácsadói munkakörben dolgozik tovább.

Ugyanakkor a hétvégi, Chelsea elleni mérkőzésen még nem ülhet a kispadra, ennyi idő alatt ugyanis nem tudják elintézni a munkavállalási engedélyét.

Rangnick korábban többek között a Hannovert, a Schalkét, a Hoffenheimet és az RB Leipziget is irányította.

A Manchester United vasárnap, a Watford elleni kínos, 4-1-es vereség után menesztette Ole Gunnar Solskjaert, a helyére ideiglenes jelleggel Michael Carrick ült le, akivel a csapat 2-0-ra győzött kedden a Villarreal elleni idegenbeli Bajnokok Ligája-mérkőzésen.

Olvasói sztorik