Nemzetközi foci

Vita az NB I-ben: „Továbbra sem tudjuk értelmezni, mi alapján hozzák meg a VAR döntéseit”

kisvardafc.hu
kisvardafc.hu

A Kisvárda már nem először, és vélhetően nem is utoljára ad hangot értetlenségének egy VAR-ítélet után. A csapat a legutóbbi fordulóban 1-1-et játszott a Gyirmóttal, majd a meccs kapcsán megjelent egy közlemény a klubhonlapon.

Ismét történt egy olyan eset, amely után továbbra sem tudjuk értelmezni, hogy mi alapján hozzák meg a játékvezetők munkáját – elvileg – segítő videoelemző-rendszer (VAR) döntéseit.

A szombati Gyirmót elleni mérkőzés 33. percében Nagy Patrik – amikor már nem volt játékban a labda, hiszen a játékvezető lefújta a néhány másodperccel korábbi szabálytalanságot – szándékosan térden rúgta játékosunkat, Ötvös Bencét. Az esetet megvizsgálta a VAR, ám semmilyen szankciót nem alkalmazott” – olvasható a kisvárdai honlapon és megjegyzik, a két csapat korábbi meccsén Ötvös épp Nagy Patrik ellen szabálytalankodott piros lapot érően (a VAR segített akkor, a Kisvárda elismeri a kiállítás jogosságát), így szerintük még a törlesztés szándéka is felmerül.

Kapcsolódó
Elmondta az MLSZ, miért nem kellett megadni a Kisvárda gólját
A Kisvárda panaszkodott, hogy nem adta meg a játékvezető az egyik találatot, az MLSZ válaszolt.

Felemlegettek aztán két Ferencváros elleni esetet: Farkas Ádám akkor a VAR segítségével állította ki Matheus Leonit, most ugyanő a a videobíró volt, de most nem utasította a játékvezetőt, Káprály Mihályt arra, hogy visszanézze az esetet. A másik pedig a Kisvárda Fradi ellen meg nem adott gólja volt, amely kapcsán még az MLSZ is közleményt adott ki. „Tisztában vagyunk a szabályokkal, de az a magyarázat szembement azzal, amit a bajnokság előtti játékvezetők által tartott oktatáson képviseltek” – jegyzi meg a klubhonlap.

Kíváncsiak várjuk, hogy a gyirmóti meccs 33. percében történtekre milyen magyarázatot lehet hozni? – teszi fel a kérdést a jelenleg az NB I harmadik helyén álló kisvárdai klub a honlapon.

Egy videót is közzétettek a szerintük vitás ítéletekről:

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik