Magyar foci

Szabics burkoltan bírózott egyet a Fradi elleni vereség után

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

A címvédő FTC a szezonban másodszor is legyőzte a Fehérvárt: az idegenbeli 1-0-s siker után hazai pályán 3-0-ra verte az előző idény bronzérmesét.

Kapcsolódó
A Fehérvár nem tudta megizzasztani a Fradit a rangadón
Még nagyobb lehetett volna a különbség, de az FTC kihagyott egy tizenegyest.

“Úgy gondolom, a Ferencváros nem csak saját magának köszönheti azt, hogy a félidőben 2-0-s előny birtokában mehetett az öltözőbe. A kétgólos előnyt követően a mérkőzés eldőlt, hiszen a Ferencváros hazai pályán olyan játékerőt képvisel, hogy ilyenkor már nagyon nehéz ellenük fordítani.

Az első félidei játékunkkal nagyon elégedett voltam, volt egy tizenegyesgyanús és egy kiállításgyanús szituáció is. Az első 45 percben nagyon jó labdaszerzéseink voltak, azonban minden meccsmomentum a Ferencváros számára alakult pozitívan

– nyilatkozta a meccs után Szabics Imre, a Fehérvár edzője.

A burkolt bírózással Szabics minden bizonnyal arra a szituációra gondolt, amikor Ivan Petrjak még 1-0-s állásnál betört a 16-oson belülre, a Fradi jobbhátvédje, Henry Wingo belekapaszkodott, mire a korábban az FTC-nél is megforduló ukrán szélső elesett. Az esetet a VAR-ral visszanézték, de úgy döntöttek, nem hívják ki Berke Balázs bírót, hogy vessen még egy pillantást az ütközésre.

A két csapat között most nyolc pont a különbség, ráadásul a Fradi egy meccsel kevesebbet játszott, mint a Fehérvár. Szabics erre azt mondta, a tabella általában nem hazudik, és bár csökkenteni lehet a lemaradásukat, ma a Fradi Magyarország legjobb csapata.

A győztes edző, Peter Stöger természetesen dicsérte a csapatát, bár azt is hozzátette, van némi hiányérzete, mert több helyzet – köztük egy büntető – is kimaradt, pedig akár a negyedik és ötödik gólt is megszerezhette volna a csapata.

Olvasói sztorik