Nemzetközi foci

Egy kanadai csatárnak több gólja van idén a Ligue 1-ben, mint Mbappénak, Neymarnak, Messinek összesen

Valery HACHE / AFP
Valery HACHE / AFP

A Monaco és a Lille 2-2-es döntetlenjével indult a francia labdarúgó-bajnokság 14. fordulója. A döntetlen miatt a Lille lehetett csalódottabb, amely már a 9. percben kétgólos előnyben volt, sőt a hajrát emberelőnyben játszhatta le, mégis kidobott két pontot az ablakon, amikor Wissam Ben Yedder a 84. percben egyenlíteni tudott.

A Lille mindkét gólját a kanadai Jonathan David szerezte, aki 10 góljával vezeti a Ligue 1 góllövőlistáját. Mióta Lionel Messi is megérkezett a PSG-hez Kylian Mbappé és Neymar mellé, azóta a francia bajnokság menői közül mindenkit hozzájuk mérnek, és a 21 éves, New York-i születésű David szempontjából nagyon jól néz ki, hogy több bajnoki gólt szerzett az ősszel, mint a három nagyágyú összesen.

Messi még nem volt eredményes a Ligue 1-ben, Mbappénak 6, Neymarnak pedig 3 gólja van a bajnokságban. Davidnek abban is nagy szerepe van, hogy Kanada közelít ahhoz, hogy 1986 óta ismét világbajnokságon szerepelhessen. A CONCACAF-zóna utolsó selejtezőkörében David háromszor volt eredményes, a házi góllövőlistán így a második a négygólos Cyle Larin mögött.

Kapcsolódó
Egy hokinemzet ott lesz a vébén, az Eb-győztes és a kétszeres világbajnok nem?
Az európai selejtezősorozat végéhez érve több váratlan eredmény is született, de Afrikában és Dél-Amerikában is született meglepetés. A legnagyobb sztori mégis Észak-Amerikából jöhet.

Amíg a kanadai válogatott nagyon jól áll, addig a Lille-nek össze kell kapnia magát, mert utolsó öt bajnokiján nyeretlen maradt, és csak a 12. helyen áll a tabellán.

Olvasói sztorik