ROBIN VAN LONKHUIJSEN / ANP / AFP
Nemzetközi foci sport

Van Gaal lemondott volna, ha Hollandia elvérzik

A világbajnoki selejtezők utolsó fordulójában biztosította csak ne a továbbjutását a holland labdarúgó-válogatott, amely kedden 2-0-ra verte hazai pályán Norvégiát. Louis van Gaal szövetségi kapitány megerősítette, egy kudarc a pályafutása végét jelentette volna.

A hetvenéves szakember ezt a meccset követő sajtótájékoztatón is megerősítette.

Kapcsolódó
Kiakasztotta a norvég kapitányt a 90-es évek bandája
Staale Solbakken szerint a korábbi nagy sztárok irreális vágyakat fogalmaztak meg.

„Mindig is azt mondtam, szövetségi kapitány akarok lenni és nem klubedző. Számos helyről kaptam ajánlatokat, de ez lesz az utolsó munkám. Cseppet sem lett volna mulatságos, ha elbukjuk a kvalifikációt” – mondta.

Bár a mérkőzés a hajráig 0-0-ra állt, Van Gaal azt mondta, nem volt túl ideges.

„Természetesen minden elromolhat, de úgy gondolom, hogy Norvégiának lehetősége se nagyon adódott. Az első félidőben öt, a szünet után kettő helyzetünk volt, szereztünk is két gólt” – elemezte a mérkőzést.

A Montenegróval vívott döntetlen után kissé romlott a hangulat, attól féltem, hogy ez esetleg rosszul sül el. De összességében egy fantasztikus hét áll mögöttünk, megismertük egymást mélypontokon és csúcsokon egyaránt.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!