Isa Terli / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Nemzetközi foci sport

Kiakasztotta a norvég kapitányt a 90-es évek bandája

Hollandiai vereségével lemaradt csoportja első két helyéről a norvég labdarúgó-válogatott a világbajnoki selejtezőkön, így nem lesz ott a jövő évi, katari vébén. Staale Solbakken szövetségi kapitány egyrészt azt mondta, a 2024-es Eb-szereplésben szinte százszázalékosan biztos, másrészt alaposan kiosztotta a kilencvenes évek nagy sztárjait.

Kapcsolódó

Norvégia a G csoportban a 23 pontos Hollandia és a 21 pontos Törökország mögött 18 ponttal zárt. Az utolsó körben akkor lett volna esélye, ha nyer Rotterdamban. Ugyan a 84. percig gól nélküli döntetlenre állt, a hazaiak végül Bergwijn és Depay góljaival 2-0-ra nyertek.

Ez volt zsinórban a tizenegyedik világverseny, amelyről Norvégia lemaradt, a skandinávok legutóbb a 2000-es Európa-bajnokságon (előtte pedig az 1998-as világbajnokságon) vettek részt.

Solbakken szerint a korábbi sztárok – ahogy ő fogalmazott, a 90-es évek bandája – sokszor irreális vágyakat fogalmaztak meg a válogatottal szemben, ez pedig gyakran befolyásolja a közvéleményt, és talán a sajtót is.

Száz, de legalább 99 százalékig biztos vagyok benne, hogy ha folytatjuk a mostani munkát, akkor 2024-ben ott leszünk a németországi Európa-bajnokságon.

Építkeznünk kell, és nem szabad hagynunk magunkat feldühíteni. Az építő kritikát elfogadjuk” – nyilatkozta, hozzátéve, hogy Norvégia jó úton halad, és valójában egy nagyon jó selejtezőn van túl.

„Kicsit az eredmények mögé kell nézni. A 90-es évek Drillo-rajongói – mind a pályán lévők, mind a pályán kívüliek – nem tartottak lépést a korral. Olyan időkről beszélnek, amikor még senki sem hallott a zónavédekezésről Ez engem nagyon idegesít” – tette hozzá Solbakken, aki ugyanakkor egyetlen nevet sem említett.

Az Nrk.no megszólaltatta Kjetil Rekdalt, aki gyakran nyilatkozott a válogatottal kapcsolatosan. A jelenleg a Ham-Kam csapatánál dolgozó, 83-szoros válogatott középpályás elismerte, abban igaza van Solbakkennek, hogy a futball megváltozott.

„A mai játék teljesen más a kilencvenes évekhez képest, kétségtelen, hogy a futball óriási változáson megy keresztül. De én nem is mondtam, hogy úgy fogunk játszani, mint a kilencvenes években. Szóval nem tudom, kire vagy mire céloz” – nyilatkozta.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!