Nemzetközi foci

Sousa visszaszólt Marco Rossi megjegyzésére

Foto Olimpik / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Foto Olimpik / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A magyar labdarúgó-válogatott varsói 2-1-es győzelme nem befolyásolta a világbajnoki selejtezős csoport végeredményét: a lengyelek Anglia mögött a második, pótselejtezőt érő helyen végeztek, míg mi negyedikként zártunk.

Kapcsolódó
Rossi: Néha nem a nagy nevek döntik el a mérkőzéseket
Szalai Ádám hiányolja a fiatal tehetségeket, akik leráncigálnák róluk a mezt.

A lengyel válogatott szövetségi kapitánya, Paulo Sousa a meccset követő sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy most volt itt az ideje annak, hogy több alapjátékosának is pihenőt adjon, az eltiltott Grzegorz Krychowiak mellett Robert Lewandowski és Kamil Glik sem játszott, Kamil Jozwiak és Piotr Zielinski pedig csak a szünetben állt be. A portugál edző szerint van annyira bevállalós, hogy meglépjen egy ilyet, és szerinte a későbbiekben fog kifizetődni ez a mostani mérkőzés a fiatalok számára.

„Játszhattunk volna jobban és akkor nyerünk, de nem ez történt. Nem mindegyik játékosom volt topformában, de nem fogok neveket mondani és egyéneket hibáztatni. Az egész csapat játszhatott volna jobban, okosabban” – így Sousa, aki reagált arra is, hogy a magyar válogatottat irányító Marco Rossi szerint a Bayern nyomására hagyhatta ki Lewandowskit (a magyar kapitány egyébként hozzátette, hogy ő is járt már hasonló cipőben a német klubokkal szemben, akiknek azt üzente, hogy igenis minden válogatott mérkőzés fontos).

Mi hozzuk meg a döntéseket, nem a klubok. A Bayernnek semmi köze ahhoz, hogy Robert nem játszott. Ezért a döntésért én vállalom a felelősséget

felelte a portugál. A csatár egyébként végigülte a kispadon a varsói mérkőzést, azaz nem ment vissza idő előtt a klubjához.

Paulo Sousa arról is beszélt, hogy kifütyülték őket a drukkerek, azt mondta ez normális, a szurkoló eredményt akar látni, ők pedig nem közelítették meg azt a formát Magyarország ellen, amire képesek valójában.

Lengyelországnak a pótselejtezőben két mérkőzést kellene megnyernie ahhoz, hogy kijusson Katarba. A pótselejtező sorsolását november 26-án tartják, a négycsapatos minitornákat pedig majd márciusban rendezik.

Olvasói sztorik