Nemzetközi foci

Európai rekorder lett a 15 éves román szupertehetség

Alex Nicodim/NurPhoto via Getty Images
Alex Nicodim/NurPhoto via Getty Images

Újabb rekordot döntött meg a román szupertehetség, Enes Sali. A Farul Constanta támadó középpályása szeptemberben minden idők legfiatalabb gólszerzőjévé vált hazája élvonalában, mindössze 15 évesen, 6 hónaposan és 21 naposa.

Kapcsolódó

Ezek után Sali a nagyválogatottba is bekerült, sőt a Liechtenstein ellen 2-0-ra győzelmet arató együttesben csereként kapott lehetőséget, amivel minden idők legfiatalabb vb-selejtezőn játszó futballistájává vált. Beállításában volt némi kockázat, mert a románok csak győzelemmel pályázhattak a második helyre, ám Észak-Macedónia is nyert Izland ellen, így végül ők kerültek pótselejtezőbe.

Sali Kanadában született és ott kezdett futballozni, 11 éves koráig a Woodbridge Strikers félprofi csapatában szerepelt. A Barcelona egy nemzetközi torna során szúrta ki és a La Masiára hívta, amit azonban egy évet követően elhagyott. Nehézségek akadtak a FIFA és a Barcelona között, ezért kellett váltania, így a katalánok felhívták Gheorghe Hagit, hogy az akadémiájára kerülhessen Sali. A jelenlegi szezonban 8 meccsen egy gól a mérlege Romániában, a válogatottban pedig első meccsén szerepelt.

Olvasói sztorik