Alex Nicodim/NurPhoto via Getty Images
Nemzetközi foci sport

Európai rekorder lett a 15 éves román szupertehetség

Újabb rekordot döntött meg a román szupertehetség, Enes Sali. A Farul Constanta támadó középpályása szeptemberben minden idők legfiatalabb gólszerzőjévé vált hazája élvonalában, mindössze 15 évesen, 6 hónaposan és 21 naposa.

Kapcsolódó

Ezek után Sali a nagyválogatottba is bekerült, sőt a Liechtenstein ellen 2-0-ra győzelmet arató együttesben csereként kapott lehetőséget, amivel minden idők legfiatalabb vb-selejtezőn játszó futballistájává vált. Beállításában volt némi kockázat, mert a románok csak győzelemmel pályázhattak a második helyre, ám Észak-Macedónia is nyert Izland ellen, így végül ők kerültek pótselejtezőbe.

Sali Kanadában született és ott kezdett futballozni, 11 éves koráig a Woodbridge Strikers félprofi csapatában szerepelt. A Barcelona egy nemzetközi torna során szúrta ki és a La Masiára hívta, amit azonban egy évet követően elhagyott. Nehézségek akadtak a FIFA és a Barcelona között, ezért kellett váltania, így a katalánok felhívták Gheorghe Hagit, hogy az akadémiájára kerülhessen Sali. A jelenlegi szezonban 8 meccsen egy gól a mérlege Romániában, a válogatottban pedig első meccsén szerepelt.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!