Nemzetközi foci

Cristiano Ronaldo elsírta magát, miután a félelemtől megbénult Portugália kikapott

Gualter Fatia/Getty Images
Gualter Fatia/Getty Images

A világbajnoki selejtezők vasárnapi játéknapjának egyik legnagyobb meglepetése volt, hogy Szerbia hátrányból felállva 2-1-re nyerni tudott Portugáliában.

Kapcsolódó
Ronaldóék szinte a vb-n voltak, de jött egy szerb fejes
Spanyolországnak egy felejthető 1-0-s siker elég volt a kijutáshoz.

Alekszandar Mitrovics 90. percben szerzett fejesgólja egyúttal csapata vb-kvalifikációját is jelentette, így aztán nem csoda, hogy őrült nagy ünneplés vette kezdetét a lefújás után a vendégek részéről.

„Fantasztikus mérkőzés volt, teljesen megérdemelt győzelemmel, mert a játék minden elemében jobbak voltunk. Kihasználták a hibánkat az elején, de volt 3-4 helyzetünk és szerintem megérdemelten leszünk Katarban”

– mondta a győztes gól szerzője az UEFA munkatársának.

A pótselejtezőkön keresztül még megszerezheti a világbajnoki szereplést Portugália is, de jól mutatta a csalódottságot, hogy Cristiano Ronaldo, a csapatkapitány teljesen megtört. A Manchester United sztárja leült a fűre, majd többször elsírta magát. Egy ízben a csapattársa felsegítette ugyan, de vissza is ült szinte azonnal, sőt egy YouTube-videón az is látszik, hogy keserűségében a földhöz vágta a karszalagját.

A klasszis csalódottsága és frusztráltsága érthető is, mivel ez volt az első vb-selejtező, amelyen egyszer sem találta el a kaput, bizonyára érez némi felelősséget is a történtek miatt.

Fernando Santos, a hazai pályán futballozó portugálok szövetségi kapitánya a találkozó után magára vállalta a felelősséget a kellemetlen vereség után.

Jól kezdtünk, gólt lőttünk, ezután viszont nem volt nálunk a labda és behúzódtunk. Mondtam a játékosaimnak, hogy ez így nem jó, a szélsőinknek nem lett volna szabad ennyire behátrálniuk. A DNS-ünkben van, hogy mi azt szeretjük, ha nálunk van a labda, ehhez képest Bernardo Silván kívül senki nem is kérte el a többiektől. Sok gondunk volt, a csapatom félelemmel és szorongással játszotta végig a mérkőzést. Engem terhel a felelősség

– idézi az UEFA Santost.

A portugálok kapitányát egyébként rengeteg kritika éri egyébként, ha nem jutnának ki a világbajnokságra a pótselejtezőkön, nehéz elképzelni, hogy nem keres más edzőt a szövetség.

Olvasói sztorik