Nemzetközi foci

Ronaldóék szinte a vb-n voltak, de jött egy szerb fejes

PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP
PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP

Portugália labdarúgócsapata hazai pályán 2-1-re kikapott az év legfontosabb mérkőzésén Szerbia ellen, ez pedig azt jelenti, hogy a csapatnak pótselejteznie kell a katari világbajnokságra. Igazi ki-ki meccs volt ez, ugyanis a két válogatott azonos pontszámmal vágott neki a találkozónak, a portugáloknak annyi fórjuk volt, hogy döntetlen esetén a gólkülönbség nekik kedvezett.

Kapcsolódó
Dráma a vb-selejtezőben: öngólnak köszönhetően jutott ki Horvátország
Oroszországnak elég lett volna egy döntetlen is, de nem sikerült kivédekezniük az egész meccset.

Már a második percben sikerült előnyt kiharcolni, amikor egy, a tizenhatos előtt eladott labda után Renato Sánchez szerzett vezetést. Tadic egyenlített az első félidőben, de sokáig úgy tűnt, hogy ez is kevés lesz. A 90. percben aztán Aleksandar Mitrovic fejesével Szerbia nyert és jutott ki a katari vébére.

A meccs góljai:

Meg kell jegyezni, hogy a két csapat első meccsén, 2-2-es állásnál Ronaldo lövése után a labda a visszajátszások alapján átment a gólvonalon, a gólt mégsem adták meg.

Kapcsolódó
Ronaldo: Egy egész nemzetet megkárosítottak
Nem hagyja nyugodni az igazságérzete a portugál válogatott csapatkapitányát, ezért 300 milliós követőtáborát felhasználva mondta meg a frankót.

Spanyolországnak egy gól bőven jó volt ahhoz, hogy kijusson a világbajnokságra a Zlatan Ibrahimovicot a padon kezdető és az utolsó bő negyedórában bevető Svédország ellen. A sevillai meccsen a hazaiaknak a döntetlen is elég lett volna, de aztán egy kapufáról kipattanó labdát Morata pöcizett a kapuba, amivel még biztosabbá vált az csoportelsőség.

Az utolsó forduló eredményei

A csoport:

Portugália-Szerbia 1-2 (1-1)
gól: Renato Sanches (2.), illetve Tadic (33.), A. Mitrovic (90.)

Luxemburg-Írország 0-3 (0-0)
gól: Duffy (67.), Ogbene (75.), Robinson (88.)

A csoport végeredménye: 1. Szerbia 20 pont, 2. Portugália 17, 3. Írország 9 (11-8), 4. Luxemburg 9 (8-18), 5. Azerbajdzsán 1

 

B csoport:

Spanyolország-Svédország 1-0 (0-0)
gól: Morata (86.)

Görögország-Koszovó 1-1 (1-0)
gól: Maszurasz (44.), illetve Rrahmani (76.)

A csoport végeredménye: 1. Spanyolország 19 pont, 2. Svédország 15, 3. Görögország 10, 4. Grúzia 7, 5. Koszovó 5

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik