Nemzetközi foci

„Utálom így látni a Barcelonát” – újabb klublegenda szeretne visszatérni

VI Images via Getty Images
VI Images via Getty Images

A világ- és kétszeres Európa-bajnok irányító középpályás, Andrés Iniesta elismerte, szeretne visszatérni az FC Barcelonához.

A japán Vissel Kobeéan még aktívan játszó 37 éves futballista a Katalán Rádiónak mondta el, hogy bármilyen szerepkörben szívesen visszatérne, mert segíteni akar.

Szeretnék visszatérni az otthonomba, hogy segítsek. Utálom így látni a Barcelonát, nézni, ahogy a csapattársak szenvednek, sajnálom a szurkolókat és az újoncokat is, akik nem tudják elérni a kívánt eredményt. Amikor azok szenvednek, akiket szeretsz, az fáj

– közölte Iniesta.

A Barca ex-csapatkapitánya 2002 és 2018 között 442 mérkőzésen szerepelt a katalánok elitalakulatában, ezalatt 32 trófeát nyert a csapattal: kilencszer volt spanyol bajnok, hatszor Király Kupa-győztes, hétszer nyerte meg a spanyol szuperkupát, négyszer a Bajnokok Ligáját, háromszor az európai szuperkupát és a klubvilágbajnokságot.

A Barcánál a múlt hét végén jelentették be, hogy az új vezetőedző Xavi, a katalán klub egy másik korábbi legendás játékosa lett. Segítőjének szánják Carles Puyolt és Dani Alves szerződtetése is fölmerült már korábbi csapattársai közül.

Olvasói sztorik