Nemzetközi foci

A Barca elnöke szerint két klubikon is bekerülhet Xavi stábjába

LLUIS GENE / AFP
LLUIS GENE / AFP

A Barcelona két korábbi klasszisa, Dani Alves és Carles Puyol is csatlakozhat a csapat új edzőjének, Xavinak a stábjához, írja a Mundo Deportivo.

Kapcsolódó

A katalán lap a klubelnök Joan Laportára hivatkozva szolgált a két névvel.

Dani Alves és Puyol nagyon jó kapcsolatot ápol Xavival, és mindig készek voltak segíteni a Barcelonát. Ha szükséges, most is ezt fogják tenni

– idézte Laportát az újság.

A klub hosszas tárgyalások és egyeztetések végén, szombatra virradóra jelentette be korábbi legendás játékosának szerződtetését, aki eddig a katari al-Szadd együttesét irányította. A holland Ronald Koemant váltó, 41 éves Xavi hétfőn, a stadion gyepén írta alá 2024-ig szóló szerződését.

Utóbb elárulta, hogy a Barcával egyidőben a brazil válogatotthoz is hívták Tite szövetségi kapitány segítőjének, de a dél-amerikai ajánlat elfogadása helyett egykori klubjának invitálására mondott igent.

Xavitól – aki csaknem negyedszázadig játszott a Barcelonában és a felnőttcsapatban rekordot jelentő 767 mérkőzésen lépett pályára –azt remélik, hogy kivezeti az együttest jelenlegi nehéz helyzetéből, és egy új, sikeres korszakot kezd a klubnál.

Xavi a Barcával 1998 és 2015 között 25 trófeát nyert, közte nyolc spanyol címet, három Király Kupát és négy Bajnokok Ligáját.

Puyol 593 tétmeccsével negyedik a Barca örökranglistáján, és egész pályafutása alatt a klubot szolgálta, amelynek tíz éven át volt a csapatkapitánya. Dani Alves 2008 és 2016 között szerepelt a Barcában, és hivatalosan még nem vonult vissza, de jelenleg nincs csapata, mivel szeptemberben felbontotta a szerződését a Sao Paulóval.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik