ANDY BUCHANAN / AFP
Nemzetközi foci sport

Gerrard a kiesőjelölt edzőjeként tért vissza a Premier League-be

Immár hivatalos, hogy Steven Gerrard a Premier League-ben szereplő Aston Villa új edzője.

Gerrard három év után hagyja ott a skót Rangers csapatát, amellyel az előző szezonban bajnokságot nyert.

Az MTI azt írja, a skót csapat 3,25-4 millió font (1,37-1,69 milliárd forint) kompenzációban részesül, miután Gerrarddal együtt klubot vált Gary McAllister másodedző is.

A Villa a hétvégén menesztette Dean Smith-t, miután a csapat egyhuzamban öt bajnokin maradt pont nélkül, és mindössze a 16. helyet foglalja el a tabellán.

A 41 éves Gerrard játékosként karrierje nagy részében a Liverpoolt szolgálta, amellyel nyert többek között BL-t, két FA Kupát, három Ligakupát, valamint UEFA Kupát, majd levezetés gyanánt lehúzott két idényt a Los Angeles Galaxynél. Az angol válogatottal három-három világ- és Európa-bajnokságon vett részt, a csapatban összesen 114 alkalommal lépett pályára.

A Villa kispadján Gerrard november 20-án debütál majd, amikor a 7. helyezett Brighton lesz a birminghamiek ellenfele.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!