Nemzetközi foci

Angol legendák neve is felmerült a gigagazdag klub kispadján

ADRIAN DENNIS / AFP
ADRIAN DENNIS / AFP

Nagy a pezsgés a Newcastle United háza táján, amióta az angol futballklub egy szaúd-arábiai hátterű konzorcium kezébe került.

Kapcsolódó
„Minden, amit a Manchester United elér, a játékosok kvalitásainak köszönhető, nem Solskjaernak"
Ole Gunnar Solskjaer onnan kapott kritikát, ahonnan biztosan nem számított rá.

A szurkolók annak örülnek, hogy végre megszabadultak Mike Ashley-től, de közben a többi klub attól tart, mivel a szaúdiak nem tartják tiszteletben az emberi jogokat a hazájukban, egy ilyen üzlet miatt sokat romolhat a liga megítélése.

A befektetés és a gyenge szereplés (még mindig nyeretlen a csapat a szezonban) miatt szinte biztosnak tűnik az edzőváltás, ugyan Steve Bruce menedzser hétfő reggel visszatért az edzőpályára dolgozni, a klub várhatóan kirúgja a hétvégi Tottenham elleni mérkőzés előtt.

Bár ha van érzék a vezetőkben, talán egy meccset még engednek: a vasárnapi lenne ugyanis Bruce 1000. összecsapása edzőként.

Aztán ki tudja, lehet a 60 éves szakember beéri azzal a nyolcmillió font végkielégítéssel, amiről az angolok írnak.

Utódjelöltben nincs hiány, a Telegraph szerint Lucien Favre és Frank Lampard is nagy esélyes a posztra. Favre -t a tavalyi szezon végén menesztették Dortmundból, de a nyáron visszautasította a Crystal Palace irányításának lehetőségét, mivel ódzkodott attól, hogy a Premier League alsó felében lévő klubnál vállaljon munkát. Egyelőre a Newcastle is ott van, kérdés, ezen véleményét egy biztos anyagi háttér és a kihívás megmásítja-e.

Favre-hez hasonlóan Lampard is munkanélküli, és gyorsan átveheti az irányítást, ha úgy alakul a helyzet. De akadnak olyan pletykák is, hogy egy másik korábbi angol legenda, a Rangers jelenlegi menedzsere, Steven Gerrard is érdeklődik a munka iránt.

Olvasói sztorik