Nemzetközi foci

Jótékonykodni akartak a csapatok, de a Premier League nemet mondott

Alex Pantling/Getty Images
Alex Pantling/Getty Images

A Premier League-ben szereplő csapatoknak nem engedélyezte a liga vezetősége, hogy hazai pályán is idegenbeli mezüket használják egy jótékonysági akcióban.

A karácsonyi időszakot arra szeretné fölhasználni egy szervezet és az angol focicsapatok, hogy felhívják a figyelmet a hajléktalanságra. A koronavírus-járvány miatt sok brit elveszítette az állását és bizonyos esetekben az otthonát is. A Daily Mail cikke szerint 130 ezer család került az utcára az elmúlt másfél évben.

A lakhatási probléma megoldásában úgy segítenének a klubok, hogy hazai pályán idegenbeli mezben szerepelnének a hagyományos, karácsonykor játszott mérkőzéseken. A reklám mellett a meccsen fel nem használt mezek aukciójából befolyt összeggel támogatnák a helyi hajléktalanszállókat a csapatok, illetve felajánlott támogatással.

Csakhogy a klubok hiába kértek engedélyt a Premier League-től, a vezetők a szabályokra hivatkozva nemet mondtak. Meglátásuk szerint sok jótékonysági szervezet nyújt be kérelmet, de központilag nem tudják támogatni valamennyit.

A klubok tanácstalanok, hogy egyetlen mérkőzésre miért nem kaptak engedélyt a változtatásra, a Tottenham Hotspur jogi osztályán pedig már dolgoznak azon, tényleg kötelezheti-e mezválasztásra a liga.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik