Nemzetközi foci

Velencében elsüllyedt Mourinho Romája

Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A Roma 3-2-re kikapott a Venezia vendégeként a Serie A 12. fordulójában.

Mindössze 2 perc 39 másodperc telt el a meccsből, amikor Aramu szabadrúgása után a labdába cipőorral belekapó Caldara vezetést szerzett a Veneziának.

A hazai csapat sokáig jól bekkelt, aztán az első félidő végén kétszer is betalált, és ezzel fordított a Roma: előbb Somurodov reagált a legélesebben egy kavarodás végén, majd Abraham izmozta le a védőjét, Ceccaronit, aztán ballal a hálóba lőtt.

A Venezia nem adta fel, és a második félidőben egy Cristante-Caldara incidens után büntetőhöz jutott, bár hasonló esetnél láttunk már olyat, hogy kifelé járt szabadrúgás. Aramu mindenesetre belőtte a tizenegyest, és ezzel zsinórban negyedik hazai meccsén volt eredményes, a Serie A-ban Venezia-játékosként utoljára ez pazar rúgótechnikával megáldott uruguayi klasszisnak, Álvaro Recobának sikerült.

Megjött az étvágy a velenceieknél, a 74. percben a nigériai Okereke lesgyanús helyzetből (a videózás után kiderült, hogy hazai szempontból a legjobb pozícióból indult) lépett ki, majd egy lövőcsel után lezserül elgurította a labdát Rui Patrício mellett. A Roma portugál kapusa két ízben is nagyot védett, így megadta az esélyt a többieknek, hogy legalább egy pontot elvigyenek, de ez nem jött össze, maradt a 3-2-es Venezia-siker.

José Mourinhónak össze kell kapnia a Romát a válogatott meccsek miatti szünet alatt, mivel csapata az utolsó hat tétmérkőzéséből csak egyet tudott megnyerni.

Serie A, 12. forduló:

Venezia – AS Roma 3-2 (1-2)
gól: Caldara (3.), Aramu (65., 11-esből), Okereke (74.), illetve Somurodov (43.), Abraham (45+2.)

Olvasói sztorik