EyePress News / EyePress via AFP
Nemzetközi foci sport

Börtönbe kell vonulnia a szurkolónak, aki az Eb-döntő után a fekete játékosokat gyalázta

Mi is megírtuk, hogy az Eb-döntő után a tizenegyespárbajban hibázó angol játékosokat gusztustalan rasszista üzenetekkel bombázták a közösségi médiában.

Kapcsolódó
Rasszista mondatokkal zaklatták a tizenegyest rontó angol focistákat
A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben.

Az egyik gyalázkodó drukker most 10 hetes börtönbüntetést kapott a rasszista megjegyzései miatt.

Az 52 éves Jonathon Best 12 sört és 5 dupla Bacardit töltött magába, mielőtt nekiállt volna fröcsögni az elveszített döntő miatt.

A targoncakezelőként dolgozó Best egy 18 másodperces fejtette ki a véleményét a döntőről, amelyben „fekete picsaként” emlegette a tizenegyespárbajban hibázó játékosokat, Marcus Rashfordot, Jadon Sanchót, valamint Bukayo Sakát, hozzátéve, hogy szerinte semmi keresnivalójuk a válogatottban.

Az ügyben ítélkező bíró, Denis Brennan visszadobta azokat a kérvényeket, amik arra vonatkoztak, hogy Bestet elvonóra küldjék vagy tiltsák ki a kocsmából, és úgy ítélte meg, hogy a börtön a megfelelő büntetés számára.

A bíró aljasnak, sértőnek és destruktívnak nevezte Best megnyilvánulását, amivel szerinte másokat is képes bátorítani arra, hogy hasonlóra vetemedjen. Indoklásában a bíró azt is megjegyezte, mérlegelte a felfüggesztett börtönbüntetés lehetőségét, de úgy vélte, az, hogy a játékosokat a bőrszínük miatt gyalázó Bestnek börtönbe kell vonulnia, visszatartó erővel bírhat.

Jobb ha tudják, hogy ebben az országban a bíróságok ezeket az embereket börtönbe küldhetik. Remélem, ez egy elrettentő példa lesz, és az emberek odafigyelnek majd a viselkedésükre

– mondta a bíró.

Best egyébként a döntő másnapján testvére unszolására letörölte a videót a Facebook-oldaláról, de addigra az már önálló életet élt, mivel többen is megosztották.

A kiemelt képen Rashford arcképe látható, amelyet rasszista mondatokkal firkáltak össze a döntő után, hogy aztán rengetegen biztosítsák támogatásukról a játékost.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!