Nemzetközi foci

El kell fogadni, hogy a Juventus csak egy középcsapat

Marco BERTORELLO / AFP
Marco BERTORELLO / AFP

11 forduló alatt immáron negyedik vereségét szenvedte el a Juventus labdarúgócsapata az olasz élvonalban, a sorozatban három nyeretlen meccsnél járó torinóiak ezúttal a Veronától kaptak ki 2-1-re.

Kapcsolódó

A csapat így 15 pontjával a 8. helyen áll, de a vasárnapi mérkőzések függvényében még lejjebb csúszhat.

Massimiliano Allegri nem is titkolta csalódottságát, az edző szerint el kell fogadnia a valóságot, hogy csapata jelenleg nem jobb Veronánál, és minden pontért alázatosan meg kell harcolni a folytatásban.

„Rossz a helyzetünk, el kell fogadnunk a valóságot, hogy jelenleg egy középcsapat vagyunk. De kicsit nagyobb elszántsággal ki tudunk lépni ebből” – mondta a Juve edzője.

A Juventus 11 forduló után 15 gólt kapott, ami 1961-62 óta a legrosszabb teljesítmény, de a 15 szerzett találatra sem lehet túl büszke.

„Ez egy jó csapat, de a futballban nem mindig úgy alakulnak a dolgok, ahogy szeretnéd. Tudtuk, hogy a Verona fizikálisan erős és minden labdáért küzdeni fog, azaz ha nem kerülünk azonos szintre vele, veszítünk. A Juventus-mez viselése nem jelent garanciát arra, hogy le kell győznünk a középmezőny csapatait. Minden pontért muszáj a megfelelő hozzáállással harcolnunk.

A Verona tudta, hogy kell játszania ahhoz, hogy nyerjen, mi abban hibáztunk, hogy azt feltételeztük, jobbak vagyunk az ellenfelünknél.

Allegri hangsúlyozta az alázatot, szerinte egyetlen olyan csapat sincs a világon, amely valaha is úgy nyert volna, hogy nem tisztelte ellenfelét.

„Csendben maradva keményen kell dolgoznunk, hogy bizonyíthassunk a pályán. A bajnoki cím? Nos, a mai nap majdnem az utolsó lépés volt ehhez” – tette hozzá.

Olvasói sztorik