Nemzetközi foci

„Vissza kell hozni azt a mentalitást, ami Ronaldo érkezése előtt jellemezte a Juvét”

Massimiliano Ferraro / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Massimiliano Ferraro / NurPhoto / NurPhoto via AFP

134 tétmeccsen 101 gólt szerzett Cristiano Ronaldo a Juventusban három idény alatt, ami 0,75-ös gólátlagot jelent. Bár ez egészen meggyőző statisztika, Ronaldo a góljai ellenére nem tudta BL-győztessé tenni a Juvét, pedig a klub vezetői abban bíztak, ha valakivel, a portugál klasszissal a soraiban végre megtöri az 1996 óta tartó BL-átkot a csapat.

Ronaldo immár ismét a Manchester United mezében hajszolja a gólokat, a Juventus pedig kezd magára találni, legalábbis erről árulkodik a tény, hogy a csapat szeptember 11. óta veretlen, és azóta hét tétmeccséből hatot megnyert, legyőzte például a Romát és a BL-győztes Chelsea-t is.

Kapcsolódó
Furcsa góllal dőlt el a Juventus-Roma rangadó
Volt egy kihagyott büntető is a meccsen.

„Ronaldo hozott egy döntést, amit tiszteletben kell tartanunk. Tavaly a csapat érte játszott, most a csapatnak vissza kell hoznia azt a Juve-mentalitást, ami Ronaldo érkezése előtt jellemzett minket” – nyilatkozta Leonardo Bonucci, a Juventus Eb-győztes védője.

A Juve szerdán a szentpétervári Zenit otthonában lép pályára a BL fordulójában, és Bonucci elárulta, az orosz klub tíz éve megkereste, voltak is tárgyalások, de az önérzete végül azt súgta neki, jobban teszi, ha a Juventusban marad.

A torinói csapattal Olaszországban meg is nyert mindent, amit lehet, a BL-ben viszont csak vesztes döntők jutottak neki, 2015-ben a Barcelona, 2017-ben a Real Madrid győzte le a Juventust.

Karrierem utolsó évei következnek, és remélem, megadatik, hogy egy harmadik BL-döntőben is szerepelhessek

– fejezte ki óhaját a 34 éves hátvéd.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik