Nemzetközi foci

Mourinho a 11 évvel ezelőtti sikereire emlékeztette az ellenfél drukkereit

Isabella Bonotto / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Isabella Bonotto / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

A Roma 1-0-ra kikapott a Juventus otthonában a Serie A 8. fordulójának rangadóján.

Kapcsolódó
Furcsa góllal dőlt el a Juventus-Roma rangadó
Volt egy kihagyott büntető is a meccsen.

A rómaiak az első félidőben büntetőt rontottak, úgyhogy megvolt az esélyük a pontszerzésre, és José Mourinho a lefújás után nem is marasztalta el csapatát.

„Nagyszerű Roma futballozott a pályán, és ezt el is mondtam a játékosoknak az öltözőben. A vereségért persze nem jár pont, de gratuláltam a fiúknak a szervezettségért, az elszántságért. Bátorságot, magabiztosságot és hitet láttam a játékosokon.

Talán máshogy láttam, mint önök, de végül az a csapat kapott ki, amely győzelmet érdemelt volna. De ilyen a futball

– értékelt Mourinho.

A portugál edző azt is hozzátette, reméli, a nyilvánosság előtt is elhangzanak majd a Juventus részéről azok a Romáról szóló mondatok, amiket az öltözőfolyosón hallott.

„Tudom, mennyire szenvedtek ellenünk” – magyarázta Mourinho.

Az edzőért finoman szólva sem rajonganak a Juventus szurkolói, akiktől kapta is az ívet, és a meccs végén egyszer reagált is a hazai drukkerek beszólásaira. Amikor Daniele Orsato háromperces hosszabbítást jelzett, Mourinho is felemelte három ujját, amit az olasz médiában úgy értelmeztek, hogy emlékeztette a juvésokat, hogy az Inter edzőjeként a 2009-2010-es idényben megcsinálta a triplázást (olasz bajnokság, olasz kupa, BL).

„Nyilvánvaló, hogy a Juventus szurkolói nem szeretnek engem. Az lehetett a legnehezebb nekik, amikor tripláztam az Interrel. De a játékosokkal, a szakmai stábbal és a vezetőséggel maximálisan tiszteljük egymást” – nyilatkozta Mourinho.

A Roma a vereség ellenére a Juve előtt maradt, 15 pontjával a negyedik, a torinói csapat 14 ponttal a 7.

Olvasói sztorik