Nemzetközi foci

Hiába Agüero első Barcás gólja, a Real Madrid nyerte az El Clásicót

Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images
Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images

A Real Madrid 2-0-ra legyőzte az ősi rivális FC Barcelonát a spanyol bajnokság 10. fordulójában.

Sorsdöntő volt az első gól, amit David Alaba szerzett, miután Memphis Depay rosszul vett át egy labdát a madridiak tizenhatosa előtt, az osztrák védő pedig el is vette tőle. Egyetlen passz után neki is iramodott, a Rodrygótól kapott indítás után pedig olyan későn lépett ki rá Eric Garcia, hogy Alaba nyugodtan a kapuba lőhetett.

A hajráig nem is esett több gól, az utolsó percekben viszont beindult a meccs. Először Piqué terült el a földön egy veszélyes Barca- akciót követően, de a bíró sípja néma maradt. Amíg a védő dühöngött, a helyén kilépett Marco Asensio, a lövését kivédte Marc-André ter Stegen, de a kipattantó Lucas Vasquez a hálóba lőtte.

A katalánok ezután is küzdöttek becsülettel, aminek az lett az eredménye, hogy Sergino Dest centerezéséből Sergio Agüero meglőtte első gólját a Barcelona mezében. Ennél többre azonban nem maradt ideje a hazaiaknak, így maradt a 2-1-es madridi siker.

A Real Madrid sikerével az első helyen áll a bajnokságban, Carlo Ancelotti pedig karrierje során először nyert a Camp Nouban. A Barcelona viszont csak nyolcadik és ötpontos a lemaradása a rivális mögött.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik