MARVIN RECINOS / AFP
Nemzetközi foci

Kizárták a sajtót, elszállt az internet, Mexikó mégis örülhet

A mexikói és a kanadai válogatott is veretlen maradt az észak- és közép-amerikai, illetve karibi régió (CONCACAF) labdarúgó világbajnoki selejtezőin: a mexikóiak Salvador vendégeként nyertek 2-0-ra, míg Kanada hazai pályán 4-1-re győzte le Panama csapatát.

Kapcsolódó
Egy magyar szurkolót letartóztattak az angolok elleni vb-meccsen
Rajta kívül egy lengyel drukkert is őrszobába vittek.

A hat forduló után élen álló Mexikónak azonban meg kellett küzdenie az elemekkel a pályán és azon kívül is, így Gerardo Martino szövetségi kapitány akkor volt a legboldogabb, amikor végre gépre szállhattak és elhagyhatták az országot.

A problémák napokkal ezelőtt kezdtek, amikor a házigazda nem volt hajlandó akkreditálni a mexikói sajtót. Aztán a mérkőzés sem úgy alakult, ahogy tervezték, a 2-0-s győzelem ellenére Alexis Vega sérülése és Néstor Araujo kiállítása megnehezítette a válogatott dolgát.

Mindezt a sajtótájékoztató koronázta meg, ahol néhány kérdés után elszállt az internet, így a beszélgetés félbe szakadt.

Mexikó 14 ponttal áll az élen, hárommal megelőzi az ezúttal Costa Ricával szemben győztes Egyesült Államokat. A kanadaiak a harmadik helyen állnak 10 ponttal.

A regionális selejtezőből a legjobb három automatikusan kijut a jövő évi katari világbajnokságra, míg a negyedik interkontinentális pótselejtezőn próbálhatja meg kivívni a szereplést.

Vb-selejtező, CONCACAF-zóna, 6. forduló

Salvador – Mexikó 0-2 (0-1)
Kanada – Panama 4-1 (1-1)
Egyesült Államok – Costa Rica 2-1 (1-1)
Honduras – Jamaica 0-2 (0-1)

 

Az állás:
1. Mexikó 14 pont
2. Egyesült Államok 11
3. Kanada 10
4. Panama 8
5. Costa Rica 6
6. Jamaica 5 (4-8)
7. Salvador 5 (2-7)
8. Honduras 3