Magyar foci

Egy magyar szurkolót letartóztattak az angolok elleni vb-meccsen

Robin Jones/Getty Images
Robin Jones/Getty Images

A magyar válogatott nagy csatában 1-1-es döntetlent játszott az angol csapattal a világbajnoki selejtezők keddi játéknapján. A mérkőzés első perceiben némi zavargás tört ki, miután a hatóság emberei behatoltak a vendég szektorba, hogy előállítsanak egy drukkert, aki rasszista jelzőkkel szidalmazott egy rendezőt.

Kapcsolódó
Magyar és lengyel szurkolók verekedtek rendőrökkel az angol-magyar világbajnoki selejtezőn
Újra volt mit jegyzetelnie a FIFA felügyelőjének a meccsünkön.

A szektorban magyar és lengyel drukkerek egyaránt biztatták a vendégeket, Szíjjártó Péter külügyminiszter pedig szerda délután egy videóban jelentette be, hogy kettejüket is letartóztatták az angol rendőrök. A két lekapcsolt szurkolóból az egyikük magyar, a másik lengyel.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) vizsgálatot indított az incidens kapcsán. Egy másik találkozót is vizsgál a FIFA, az albán-lengyel mérkőzésen a vendégeket úgy megdobálták, hogy negyedórára félbeszakadt a meccs.

Kapcsolódó

A magyarokat szeptemberben két zárt kapus mérkőzéssel büntette a FIFA az angolok elleni rasszista szurkolói megnyilvánulások miatt, de a büntetés felének végrehajtását felfüggesztette. Amennyiben most is elmarasztaló ítélet születik, könnyen életbe léphet a második találkozóra vonatkozó büntetés.

Olvasói sztorik