Nemzetközi foci

Vizsgálat indult az angol-magyar vb-selejtező lelátói balhéja miatt, újabb zárt kapus meccset kaphatunk

Nick Potts/PA Images via Getty Images
Nick Potts/PA Images via Getty Images

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) vizsgálja az angol-magyar és az albán-lengyel világbajnoki selejtezőmérkőzéseken történt rendbontásokat.

A Wembley Stadionban nem sokkal a kezdés után verekedés tört ki a vendégszektorban a szurkolók és a rendőrök között. A rendőrség közleménye szerint a hatóság emberei behatoltak a szektorba, hogy előállítsanak egy drukkert, aki rasszista jelzőkkel szidalmazott egy rendezőt, ezután alakult ki csetepaté.

Kapcsolódó
Magyar és lengyel szurkolók verekedtek rendőrökkel az angol-magyar világbajnoki selejtezőn
Újra volt mit jegyzetelnie a FIFA felügyelőjének a meccsünkön.

Az ugyancsak I csoportban rendezett tiranai összecsapáson a lengyel gól után úgy megdobálták az albánok az ellenfél játékosait, hogy inkább levonultak a pályáról. Negyedórára félbeszakadt a mérkőzés, de utána befejezték a találkozót.

A FIFA jelenleg elemzi a kedd esti találkozók jelentéseit, hogy az alapján hozza meg a megfelelő intézkedéseket. A FIFA határozottan elítéli az Anglia-Magyarország és az Albánia-Lengyelország mérkőzésen történteket, mert továbbra is elutasítja az erőszak és a megkülönböztetés minden formáját

– olvasható a FIFA szerdai közleményében, amely egyébként zérótoleranciát ígért a viselkedéssel szemben.

Kapcsolódó
Palackokkal dobálták meg a lengyeleket a botrányos tiranai vb-selejtezőn
Győzelmével a lengyel válogatott feljött csoportja a második helyére.

A magyarokat szeptemberben két zárt kapus mérkőzéssel büntette a FIFA az angolok elleni rasszista szurkolói megnyilvánulások miatt, de a büntetés felének végrehajtását felfüggesztette.

Amennyiben most is elmarasztaló ítélet születik, könnyen életbe léphet a második találkozóra vonatkozó büntetés. Az első zárt kapus meccsét már lejátszotta a magyar csapat, ugyanis múlt szombaton üres lelátók előtt fogadta Albániát.

Olvasói sztorik