Magyar foci

A huligánok szégyent hoztak a magyar futballra – angol lapszemle

Marc Atkins / Getty Images
Marc Atkins / Getty Images
Bravúros, 1-1-es döntetlent játszott a magyar labdarúgó-válogatott Angliában a keddi világbajnoki selejtezőn, és ugyan Gareth Southgate szövetségi kapitány elismerte, hogy az ellenfél taktikai problémát okozott és dicsérte a magyarokat, az angol lapok nem tudtak elmenni a lelátón történt erőszakos események mellett.

A BBC szerint az angolok vébére vezető útja váratlan buktatóba ütközött a magyarok elleni döntetlennel, amit Gareth Southgate szövetségi kapitány nagy csalódásnak nevezett.

Kapcsolódó
Londonban közel állt az óriási bravúrhoz a magyar válogatott
Bátor, összeszedett játékkal sikerült pontot rabolni az angoloktól.

A cikk címe szerint Southgate támadó kísérlete kudarcot vallott.

„A csapat még mindig tartja a pole positiont, hogy elérje Katart, de szétesett játékot mutatott, annak ellenére, hogy támadó felállással fogadta a magyarokat” – írta a portál, amely külön cikket szentelt a Wembley lelátóján kitört zavargásnak.

Azt írta, az 1000 magyar dühöngése az angol játékosok térdelésekor kezdődött, és amikor egy szurkoló rassziszta megjegyzést tett, és letartóztatták, kisebb rendbontás tört ki.

Az FA jelezte, egyrészt kivizsgálja az esetet, másrészt jelentést tesz a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnek (FIFA).

Kapcsolódó
Marco Rossi: Nem vártam ezt az eredményt, szerencsések voltunk
Gareth Southgate angol kapitány szerint a magyar taktika zavarba hozta csapatát.

A Guardian ugyanerről azt írta, ez egy szomorú, mérgező, néha szürreális éjszaka volt a Wembley Stadionban.

Becsületükre legyen mondva, a rendőrök megpróbálták betartani a törvényt és érvényesíteni azt az elvet, hogy a rasszizmus bűncselekmény ebben az országban.

A lap a meccsről szóló összefoglalójában azt írta, Stones megmentette csapatát a vereségtől egy erőszakos éjszakán, de szigorúan a futballra koncentrálva is elismerte, nagyon nem ment a játék a kedvenceknek és Southgate-nek lesz miről gondolkodnia.

„Ez nem olyan éjszaka volt, amikor túl sok öröm adódott az ünneplésre, és még rosszabb is lehetett volna a legvégén” – írta, megemlítve, hogy a hajrában a cserejátékos Filip Holendernek volt még egy nagy lehetősége.

Kapcsolódó
Magyar és lengyel szurkolók verekedtek rendőrökkel az angol-magyar világbajnoki selejtezőn
Újra volt mit jegyzetelnie a FIFA felügyelőjének a meccsünkön.

A Telegraph szintén a szakvezetés taktikáját és kudarcba fulladt támadási tervét ostorozta, de ami még kínosabb, hogy a sportoldal címlapján a verekedés képei virítanak azzal a szöveggel:

A huligánok szégyent hoztak a magyar futballra.

Telegraph

A Sky Sports Southgate nyilatkozatát emelte ki, amely szerint alaphibákat követett el csapata a mérkőzés során.

„Csalódást keltő teljesítmény volt. Teljes elismerés illeti a magyarokat, mert komoly taktikai problémát okoztak nekünk. El kell fogadnunk, hogy a szokásos szintünk alá süllyedtünk. Ez meglepetés volt, ezen az estén egyénileg és csapatszinten sem értük el azokat a magasságokat, amelyekben eddig voltunk. Nem tettünk eleget ahhoz, hogy megnyerjük a mérkőzést” – idézte a szövetségi kapitányt.

Olvasói sztorik