Magyar foci

Marco Rossi: Nem vártam ezt az eredményt, szerencsések voltunk

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

A magyar labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlent játszott az angol csapat vendégeként a világbajnoki selejtezősorozat nyolcadik fordulójában, Marco Rossi szövetségi kapitány bevallottan nem számított ilyen eredményre.

Kapcsolódó
Londonban közel állt az óriási bravúrhoz a magyar válogatott
Bátor, összeszedett játékkal sikerült pontot rabolni az angoloktól.

„Albánia ellen 55 perc után széthullott a csapatunk, mert nem követtük a taktikát. Most szerencsénk volt, kaptunk egy büntetőt, majd a második félidő egészében nagyon jól futballoztunk. De ezt a meccset nem lehet az Eb-eredményekhez hasonlítani, hiszen az akkori játékosaim közül nagyon sokan hiányoztam. Nem vártam ezt az eredményt, szerencsések voltunk” – mondta az M4 Sportnak a kapitány, aki hozzátette, a két hátralévő novemberi mérkőzés után lesz egy MLSZ-megbeszélés, ahol egyeztet a jövőjéről.

Gareth Southgate, az angolok szövetségi kapitánya azt mondta, tisztában voltak azzal, hogy a magyar válogatott milyen minőséget képvisel.

Ellenfelünk jól védekezett, kiválóan hozta ki a labdát. Ezúttal elsősorban taktikailag hoztak minket zavarba a 3-4-3-as felállással, másrészt viszont nem is játszottunk jól. Szokatlan volt, amit láttam, könnyen eladtuk a labdákat, mintha meg lettünk volna szeppenve.

Schön Szabolcs elárulta, a csapat sokat beszélgetett az albán vereség után.

„Ebbe a meccsbe mindenkinek benne volt a szíve, mindenki nagyot küzdött.

Azt beszéltük, hogy bátran kell kimenni a pályára, ha van lehetőség, akkor igenis játsszunk előrefelé.

Lang Ádám már a jövőre gondolva nyilatkozott.

„Ha ilyen atmoszférában, a futball hazájában játszol, az ad egy plusz töltetet. Messzire kerültünk a világbajnokságtól, de a következő mérkőzéseket arra kell felhasználnunk, hogy elemezzük a történteket. A jövőre kell koncentrálnunk, építkeznünk kell.”

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik