Marco Bertorello / AFP
Nemzetközi foci sport

„Még fiatal vagyok. Mit nevettek?” – unatkozna, ha nem dolgozna a Premier League-be 69 évesen visszatérő edző

Claudio Ranieri egyelőre nem gondolkodik a visszavonuláson. Az olasz edző öt hónapja távozott a Sampdoriától, de nem maradt sokáig munka nélkül, a Premier League-ben szereplő Watford vezetősége ugyanis őt kérte fel, hogy vegye át a csapat irányítását, miután megváltak Xisco Munoztól.

A futball olyan, hogy néha fent, néha lent vagy. De én sosem adtam fel, folytatom a saját utamat. Erős a karakterem, fiatal vagyok még, folytatni akarom. Mit nevettek?

mondta szerdai sajtótájékoztatóján Ranieri, aki október 20-án tölti be a 70-et.

Kapcsolódó
Shaw a Nego elleni szabálytalanságról: Azt hittem, meghalt
Az angolok szerint szánalmas volt a magyar válogatott játékosa.

Arról is beszélt, hogy nagyon unná magát, ha kiszállna a labdarúgásból, szeret élni, szeret dolgozni. Szerinte amúgy sem az a lényeg, hogy mennyi idős, ő szívesen álldogál a kispad mellett majd egy botra támaszkodva is. „Az agy a fontos, márpedig az enyém nagyon is fiatal” – folytatta.

Kisebbfajta meglepetés volt, hogy az újonc Watford edzőt cserélt, mert bár a hét forduló alatt szerzett hét pont és a tizenötödik hely valóban nem mutat olyan jól, sérülések is hátráltatták a csapatot, amely több szoros mérkőzésen is túl van. Ráadásul nem is vár könnyű sorozat Ranieriékre: az olasz a Liverpool ellen debütál, de a következő hetekben játszik a csapat az Evertonnal, az Arsenallal, a Manchester Cityvel és a Uniteddel, valamint a Chelsea-vel is.

Claudio Ranierinek nem ismeretlen terep a PL, volt már a Chelsea, a Leicester és a Fulham menedzsere is. A Leicestert 2016-ban bajnoki címig vezette, ami a modern futball egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb meglepetése.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!