Nemzetközi foci

„Még fiatal vagyok. Mit nevettek?” – unatkozna, ha nem dolgozna a Premier League-be 69 évesen visszatérő edző

Marco Bertorello / AFP
Marco Bertorello / AFP

Claudio Ranieri egyelőre nem gondolkodik a visszavonuláson. Az olasz edző öt hónapja távozott a Sampdoriától, de nem maradt sokáig munka nélkül, a Premier League-ben szereplő Watford vezetősége ugyanis őt kérte fel, hogy vegye át a csapat irányítását, miután megváltak Xisco Munoztól.

A futball olyan, hogy néha fent, néha lent vagy. De én sosem adtam fel, folytatom a saját utamat. Erős a karakterem, fiatal vagyok még, folytatni akarom. Mit nevettek?

mondta szerdai sajtótájékoztatóján Ranieri, aki október 20-án tölti be a 70-et.

Kapcsolódó
Shaw a Nego elleni szabálytalanságról: Azt hittem, meghalt
Az angolok szerint szánalmas volt a magyar válogatott játékosa.

Arról is beszélt, hogy nagyon unná magát, ha kiszállna a labdarúgásból, szeret élni, szeret dolgozni. Szerinte amúgy sem az a lényeg, hogy mennyi idős, ő szívesen álldogál a kispad mellett majd egy botra támaszkodva is. „Az agy a fontos, márpedig az enyém nagyon is fiatal” – folytatta.

Kisebbfajta meglepetés volt, hogy az újonc Watford edzőt cserélt, mert bár a hét forduló alatt szerzett hét pont és a tizenötödik hely valóban nem mutat olyan jól, sérülések is hátráltatták a csapatot, amely több szoros mérkőzésen is túl van. Ráadásul nem is vár könnyű sorozat Ranieriékre: az olasz a Liverpool ellen debütál, de a következő hetekben játszik a csapat az Evertonnal, az Arsenallal, a Manchester Cityvel és a Uniteddel, valamint a Chelsea-vel is.

Claudio Ranierinek nem ismeretlen terep a PL, volt már a Chelsea, a Leicester és a Fulham menedzsere is. A Leicestert 2016-ban bajnoki címig vezette, ami a modern futball egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb meglepetése.

Olvasói sztorik