Magyar foci

Shaw a Nego elleni szabálytalanságról: Azt hittem, meghalt

A magyar labdarúgó-válogatott bravúros 1-1-es döntetlent játszott Angliában a vb-selejtezőben. Ráadásul Marco Rossi csapata szerzett vezetést, miután az első félidőben szabálytalankodtak Loic Negóval szemben a tizenhatoson belül, a megítélt tizenegyest pedig Sallai Roland értékesítette. A Negóval szemben szabálytalankodó Luke Shaw szerint ugyanakkor nem történt semmit.

Azt hittem, meghalt. Pedig alig értem hozzá

mondta a Sky Sportsnak a Manchester United játékosa, aki szerint ilyen a foci, ha ilyen helyzetben valaki szenvedősen elterül a gyepen, akkor úgyis tizenegyest kap.

Kapcsolódó
Minden szinten a magyar csapat kezére játszott az angol válogatott
A magyar válogatott sokkal jobb játékot produkált a Wembleyben, mint néhány héttel korábban a Puskás Arénában, de ehhez kellett egy nagyon gyengén játszó angol csapat is. Elemzés.

Csapattársa, a középpályás Declan Rice szerint szánalmas volt, hogy Nego elesett. De ő is megjegyezte, hogy az ilyenekért ma már mindig befújják a tizenegyest – bár a szavai alapján ezzel nem ért egyet.

Bár jól mutat ez az 1-1-es döntetlen, gyakorlatilag már nincs esélye kijutni a csapatnak a világbajnokságra. Anglia szinte biztosan megnyeri a csoportot, a második helyen álló Lengyelország mögött pedig hat pont a magyar válogatott hátránya, de a gólkülönbség a lengyelek felé billenti a mérleg nyelvét.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik