Nemzetközi foci

„Nálunk nincsenek erőszakos szurkolók” – reagált az albán szövetség a dobálózó szurkolóira

PressFocus/MB Media/Getty Images
PressFocus/MB Media/Getty Images

Az Albán Labdarúgó Szövetség (FSHF) csütörtöki közleményt adott ki, amelyben a Lengyelország ellen 1-0-ra elveszített világbajnoki selejtezőre reflektált.

Kapcsolódó
Palackokkal dobálták meg a lengyeleket a botrányos tiranai vb-selejtezőn
Győzelmével a lengyel válogatott feljött csoportja a második helyére.

Az FSHF szerint néhány renitens drukker dobálta meg az ellenfelek játékosait, akiknek elítéli cselekedeteit. Mint azt a szövetség írja, a csodálatos albán szurkolókat nem tisztelték a dobálózók.

Huszonkétezer nagyszerű szurkolónk volt a meccsen, és közülük csak néhányan homályosították el viselkedésükkel azt, amit csapatunk eddig elér. Nálunk nincsenek erőszakos szurkolók

– olvasható a közleményben.

Az albánok azt is kiemelték, hogy a lengyel szurkolók állandóan provokálták a hazai drukkereket, kifejezetten agresszívan viselkedtek, és két szektorban is különböző tárgyakkal dobálták meg a hazai nézőket.

A keddi találkozó a 77. percben szakadt félbe, miután a vendégcsapat játékosai Karol Swiderski gólját ünnepelték, és a lelátóról vizes műanyag palackokkal dobálták meg őket. A lengyelek a kapitány, Robert Lewandowski vezetésével bevonultak az öltözőbe, így a játék csak húszperces szünet után folytatódhatott. A nemzetközi szövetség (FIFA) a történtek miatt vizsgálatot indított, az albán szövetség pedig büntetésre számíthat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik