Ludmila Mitrega / The FA via Getty Images
Magyar foci sport

A lengyel-angolt is vizsgálja a FIFA rasszizmus miatt

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) vizsgálatot indított a Lengyelország-Anglia vb-selejtező miatt, ahol az angolok szerint az egyik lengyel játékos rasszista mondattal sértegette Kyle Walkert.

Felvezetésében és az utóéletében a varsói meccs hasonlított az angolok budapesti fellépésére, ahogyan a Puskás Arénában, úgy Lengyelországban is kifütyülték a térdelő angol focistákat, a FIFA pedig akkor is vizsgálatot indított a mérkőzésen történtek miatt.

Kapcsolódó

A varsói meccs első félidejének végén az angolok szerint a Walkerrel vitába keveredő Kamil Glik rasszista mondatot intézett a védőhöz, ami miatt az angol szövetség képviselői panaszt tettek a negyedik játékvezetőnél a szünetben.

Volt némi csetepaté, majd később kezet akartam fogni Walkerrel, de nem fogadta el a békejobbom. Ment a verbális adok-kapok, de semmi komoly nem történt

– magyarázta Glik, aki sárga lapot kapott az esetnél, csakúgy, mint a Walker védelmére kelt Harry Maguire.

A lengyelek csapatmenedzsere, Jakub Kwiatkowski azt nyilatkozta, mindenben együttműködnek a FIFA-val, de tagadta, hogy bármi rosszat tettek volna a hazai játékosok. A varsói meccsen a lengyelek a hosszabbításban mentettek pontot Damian Szymanski fejesgóljával.

A csoportot négy körrel a vége előtt Anglia vezeti 16 pontjával, Albániának 12, Lengyelországnak 11, Magyarországnak 10 pontja van.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!