Magyar foci

A lengyel-angolt is vizsgálja a FIFA rasszizmus miatt

Ludmila Mitrega / The FA via Getty Images
Ludmila Mitrega / The FA via Getty Images

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) vizsgálatot indított a Lengyelország-Anglia vb-selejtező miatt, ahol az angolok szerint az egyik lengyel játékos rasszista mondattal sértegette Kyle Walkert.

Felvezetésében és az utóéletében a varsói meccs hasonlított az angolok budapesti fellépésére, ahogyan a Puskás Arénában, úgy Lengyelországban is kifütyülték a térdelő angol focistákat, a FIFA pedig akkor is vizsgálatot indított a mérkőzésen történtek miatt.

Kapcsolódó

A varsói meccs első félidejének végén az angolok szerint a Walkerrel vitába keveredő Kamil Glik rasszista mondatot intézett a védőhöz, ami miatt az angol szövetség képviselői panaszt tettek a negyedik játékvezetőnél a szünetben.

Volt némi csetepaté, majd később kezet akartam fogni Walkerrel, de nem fogadta el a békejobbom. Ment a verbális adok-kapok, de semmi komoly nem történt

– magyarázta Glik, aki sárga lapot kapott az esetnél, csakúgy, mint a Walker védelmére kelt Harry Maguire.

A lengyelek csapatmenedzsere, Jakub Kwiatkowski azt nyilatkozta, mindenben együttműködnek a FIFA-val, de tagadta, hogy bármi rosszat tettek volna a hazai játékosok. A varsói meccsen a lengyelek a hosszabbításban mentettek pontot Damian Szymanski fejesgóljával.

A csoportot négy körrel a vége előtt Anglia vezeti 16 pontjával, Albániának 12, Lengyelországnak 11, Magyarországnak 10 pontja van.

Olvasói sztorik