Nemzetközi foci

Egy évig nem játszhat a Camp Nouban a Barcelona

LLUIS GENE / AFP
LLUIS GENE / AFP

Az FC Barcelona labdarúgócsapata jövő nyártól egy évig nem játszhat a Camp Nouban, ha elkezdődik annak felújítása., írja az MTI. Joan Laporta klubelnök pénteken bejelentette, hogy

a stadion régóta halogatott átalakítása három-négy évig tart, de a csapatnak legfeljebb egy évig kell albérletben szerepelnie.

Egyelőre mérlegelik a lehetőségeket, de valószínűleg a klub edzőközpontjában található Johan Cruyff Stadionban rendezik majd a hazai mérkőzéseiket, ahol a női csapatuk is játszik. A mindössze 6000 néző befogadására alkalmas stadiont Laporta szerint 50 ezresre lehetne bővíteni a férficsapat meccseire.

Egy másik lehetőség az önkormányzati tulajdonú Montjuic Stadion lenne, ahol az 1992-es nyári olimpia nyitóünnepségét rendezték, és éveken át a városi rivális Espanyol otthona volt.

Kapcsolódó
Mikor igazolhat Szoboszlai Dominik a Premier League-be?
Lőw Zsolt, a Chelsea másodedzője lenne a legboldogabb, ha akadna még honfitárs az angol élvonalban.

A 99 ezres Camp Nou befogadóképességét 110 ezerre szeretnék növelni, közben pedig felújítanák a mellette lévő sportcsarnokot, a múzeumot és a különböző üzlethelyiségeket is. A munkálatok finanszírozása miatt tárgyalásban állnak a Goldman Sachs befektetési bankkal, amelytől másfél milliárd euró kölcsönt igényelnek. A finanszírozási tervet a klubtagoknak kell jóváhagyniuk.

Olvasói sztorik