Nemzetközi foci

Az is csoda, hogy életben maradt a csatár koponyatörése után, mégis már gólt lőtt és gólpasszokat adott

Joe Prior/Visionhaus
Joe Prior/Visionhaus

Érzelmekben gazdag napokon van túl Raúl Jimenez, a Wolverhampton Wanderers játékosa. Ő az a mexikói támadó, aki 2020 novemberében borzalmas sérülést szenvedett, amikor David Luizzal összefejelt.

Kapcsolódó

A Wolves játékosa alig emlékszik valamire az esetből, de egy picit sem haragszik David Luizra.

Teljes felelősséget vállalok a történtekért, nem hibáztatom David Luizt. Egyértelműen labdára ment, én viszont visszafelé ugrottam és így összefejeltünk

– mondta Jimenez, hozzátéve, hogy azóta számtalanszor visszanézte a balesetet.

A brazil focista óriási kötéssel a fején pályán maradt, de a mexikóinál gyorsan kiderült, nagy a baj: koponyacsonttörést szenvedett. A műtétre hamar sor került, Jimenez pedig felépült pedig

volt olyan orvos is, aki szerint csoda, hogy túlélte az ütközést.

„Betört a koponyám, amitől egy bicit vérzett is az agyam. Benyomta az agyamat az ütés, ezért gyorsan műteni kellett, szerencsére az orvosok remek munkát végeztek. A törés gyógyulása picit tovább tartott, mint vártam, de még így is egy csoda, hogy itt lehetek”

– idézi a Daily Mail Jimenezt.

És hogy mennyire épült föl tényleg? A Southampton elleni mérkőzésen megszerezte első gólját a baleset óta, a szombati bajnokin pedig két gólpasszt osztott ki a 30 éves csatár, ezzel nyert 2.1.re a Wolves. Jelenleg pedig a mexikói válogatott edzőtáborában készül a világbajnoki selejtezőkre.

Olvasói sztorik