Joe Prior/Visionhaus
Nemzetközi foci sport

Az is csoda, hogy életben maradt a csatár koponyatörése után, mégis már gólt lőtt és gólpasszokat adott

Érzelmekben gazdag napokon van túl Raúl Jimenez, a Wolverhampton Wanderers játékosa. Ő az a mexikói támadó, aki 2020 novemberében borzalmas sérülést szenvedett, amikor David Luizzal összefejelt.

Kapcsolódó

A Wolves játékosa alig emlékszik valamire az esetből, de egy picit sem haragszik David Luizra.

Teljes felelősséget vállalok a történtekért, nem hibáztatom David Luizt. Egyértelműen labdára ment, én viszont visszafelé ugrottam és így összefejeltünk

– mondta Jimenez, hozzátéve, hogy azóta számtalanszor visszanézte a balesetet.

A brazil focista óriási kötéssel a fején pályán maradt, de a mexikóinál gyorsan kiderült, nagy a baj: koponyacsonttörést szenvedett. A műtétre hamar sor került, Jimenez pedig felépült pedig

volt olyan orvos is, aki szerint csoda, hogy túlélte az ütközést.

„Betört a koponyám, amitől egy bicit vérzett is az agyam. Benyomta az agyamat az ütés, ezért gyorsan műteni kellett, szerencsére az orvosok remek munkát végeztek. A törés gyógyulása picit tovább tartott, mint vártam, de még így is egy csoda, hogy itt lehetek”

– idézi a Daily Mail Jimenezt.

És hogy mennyire épült föl tényleg? A Southampton elleni mérkőzésen megszerezte első gólját a baleset óta, a szombati bajnokin pedig két gólpasszt osztott ki a 30 éves csatár, ezzel nyert 2.1.re a Wolves. Jelenleg pedig a mexikói válogatott edzőtáborában készül a világbajnoki selejtezőkre.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!