CATHERINE IVILL / POOL / AFP
Nemzetközi foci sport

„Rettenetes volt, pánik, pánik” – kórházba került a Premier League-csapat védője

Még csak az ötödik percben járt az Arsenal és a Wolves mérkőzése a Premier League 10. fordulójában, amikor egy szöglet után David Luiz és Raúl Jiménez összefejelt egymással. Ijesztő pillanatok következtek, ugyanis mindkét játékos lent maradt a földön, Jiméneznek még oxigént is kellett adni, majd tíz perc ápolás után hordágyon hagyta el a pályát.

Csak annyit hallottunk: vörös kód. És, hogy mi volt a reakció? Pánik, pánik, pánik. Látszott a csapattársak arcán, hogy komoly a helyzet. Rettenetes, szörnyű

– nyilatkozta a meccs után Nuno Espirito Santo, a vendégek vezetőedzője.

David Luiz végül a pályán maradt egy nagy kötéssel a fején – a félidőben őt is lecserélték –, míg Raúl Jímenez kórházba került. Edzője a BBC-nek azt mondta, hogy eszméleténél volt és jó kezekben van, de további vizsgálatok várnak rá.

Hétfőn aztán kiderült, hogy koponyacsonttörés miatt műteni kellett a támadót.

A mérkőzést a Wolves nyerte meg 2-1-re és a hatodik helyen áll a Premier League-ben, míg az Arsenal meglepetésre csak a 14. A tíz forduló alatt szerzett 13 pont az 1981-82-es szezon óta a legkevesebb, amit a londoni csapat gyűjtött.

Premier League, 10. forduló

Arsenal-Wolverhampton Wanderers 1-2 (1-2)

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!