Nemzetközi foci

Váratlan pofon, kikapott a Real Madrid az Espanyoltól

LLUIS GENE / AFP
LLUIS GENE / AFP

A spanyol élvonalban listavezető Real Madrid meglepő vereséget szenvedett a La Liga 8. fordulójában, miután 2-1-re kikapott az Espanyol otthonában.

Carlo Ancelotti csapata a bajnokságban először kapott ki, de a héten másodszor, a Bajnokok Ligájában a Sheriff Tiraspol győzte le.

Kapcsolódó
Ha a Fradi BL-szereplése csoda volt, mit mondjunk az ex-KGB-sek csapatának Real-verésére?
Nagy meglepetésekkel indult a Bajnokok Ligája, közte az utóbbi évek legnagyobbjával: a moldovai Sheriff Madridban győzte le a Realt. De mit kell tudni az ex-KGB-sek által vezetett keleti klubról? Miben mutatnak utat a magyar futballiparnak? Erről, és az európai porond egyéb érdekességeiről beszélgettünk Marosi Gergellyel, a Sport24 szerzőjével.

Az első félidőben ugyan a Real birtokolta többet a labdát, mégis hátrányba került, miután egy szépen végigjátszott, jobb oldali akcióból De Tomas betalált. Egyenlítés helyett az újabb sokk a 60. percben, amikor Vidal megduplázta az előnyt, és ugyan szinte azonnal szépíthetett volna a Madrid, les miatt – jogosan – nem adták meg Jovic találatát.

Az Espanyol góljai:

Benzema volt, aki izgalmassá tette a hajrát, a francia csatár magának dolgozta ki a lövőhelyzetet a gólja előtt. A 80. percben az egyenlítéshez is közel járt, de fejese épphogy elkerülte a kaput. A hajrában volt még két ígéretes lehetősége a Madridnak két szabadrúgás formájában, de az egyik lövés fölé ment, a második a sorfalban akadt el, így aztán az Espanyol megnyerte a meccset.

Benzema szépítése:

Az első helyet azért még őrzi a Real

A Ferencváros Európa Liga-csoportellenfele, a Real Betis 2-0-ra kikapott a Villarreal otthonában. Utóbbi csapat így továbbra is veretlen a La Ligában: öt döntetlen mellett másodszor győzött.

A Getafe hét vereség után megszerezte első pontját a bajnokságban, mivel hazai környezetben 1-1-es döntetlent játszott a Real Sociedaddal. A baszkok így pontszámban beérték a Realt és az Atléticót, de

a Real Madridnak a legjobb a gólkülönbsége, így vezeti a bajnokságot.

A Granada házigazdaként 1-0-ra legyőzte a Sevilla csapatát, a találkozó egyetlen gólját Ruben Rochina szerezte a 25. percben. Csapatának ez volt az első győzelme a La Liga mostani idényében, a Sevilla viszont először kapott ki.

La Liga, 8. forduló

Espanyol – Real Madrid 2-1 (1-0)
Granada-Sevilla FC 1-0 (1-0)
Villarreal-Real Betis 2-0 (1-0)
Getafe-Real Sociedad 1-1 (1-0)
Elche-Celta Vigo 1-0 (0-0)

Olvasói sztorik