Nemzetközi foci

Megszólalt a Barca elnöke, de erre kevesen számítottak

CRISTINA QUICLER / AFP
CRISTINA QUICLER / AFP

A szerdai, Benfica elleni súlyos 3-0-s vereség óta a spanyol lapok már csak arra vártak, hogy hivatalosan is bejelentség, a Barcelona meneszti Ronald Koeman edzőt.

Kapcsolódó
Ronaldo ünnepi meccsén közel állt a bravúrhoz az Everton
Az elmúlt négy tétmérkőzése közül csak egyet tudott megnyerni a MU az Old Traffordon.

A pletykák öt-hat edző nevét is bedobták – vasárnap a legfrissebb verzió Erik ten Hagról, az Ajax szakvezetőjéről szólt –, ezek után szombaton, néhány órával az Atlético elleni bajnoki rangadó előtt Joan Laporta klubelnök is megszólalt.

A sportvezető arra kérte a katalán szurkolókat, hogy bízzanak az edzőben, mert megérdemli.

Ő marad az edző, bármi legyen is az esti eredmény.

Nagyra értékelem, hogy vállalja a Barca irányítását a nehéz időkben. Hiszek a csapatban, különösen akkor, ha a sérült játékosok visszatérnek. Koemannak szerződése van, reméljük, hogy a klub visszatalál vele a győzelmekhez. Ő egy Barca-hős” – nyilatkozta.

A csapat a La Ligában hat mérkőzés után ugyan veretlen, de a Cádiz (0-–0), a Granada (1-1) és az Athletic Bilbao elleni döntetlent (1-1) csalódásként élték meg a szurkolók.

Hát még azt, hogy a BL csoportkörének első két fordulóját 0-6-os gólkülönbséggel nyitotta: előbb a Bayern München iskolázta le 3-0-ra a Camp Nouban, szerdán pedig a Benfica otthonában szenvedett ugyancsak 3-0-s vereséget a csapat.

Olvasói sztorik