Nemzetközi foci

Több mint 600 millió a különbség a Real Madrid és a Barcelona költségvetése között

David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images
David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images

Az ESPN beszámolója szerint a spanyol liga 300 millió euróval csökkentette az FC Barcelona kiadásait a jelenlegi szezonban.

A portál kiemelte, hogy jelenleg 97 milliós a katalánok költségvetése, ami lényegében az új plafon is lett a La Liga igazgatóságának legújabb döntése szerint. Ami igazán elképesztő az ügyben, hogy

a Real Madrid 739 milliós büdzsével dolgozik, vagyis csaknem 650 millióval nagyobb összegből gazdálkodhat, mint a Barca.

Mindez a katalánok gazdasági válságával magyarázható, az előző idényben a klub 382 millióból gazdálkodott, a 2019-2020-as kiírásban viszont még 600 millióból működött az egyesület.

Elismerték, hogy a vártnál sokkal nagyobb veszteség érte a klubot, ezért kaptak szigorú limitet. Ha azt vesszük, hogy nagyjából 480 milliós veszteség érte őket és most 97 millióból gazdálkodnak, akkor nagyjából egy 570 milliós számot kapunk, ami számukra nagyjából a normális

– magyarázta Jose Guerra, a La Liga vállalati igazgatója.

A 97 milliós új limit nem jelent azonnali megszorítást a Barcának, tulajdonképpen eddig is ebből gazdálkodott, inkább a jövőre nézve jelenthet komoly korlátozást, ha nem teremt a vezetőség stabil anyagi hátteret. Ameddig ez nem változik, 97 millióig ér a katalánok takarója, eddig nyújtozkodhatnak.

Olvasói sztorik