Nemzetközi foci

Koeman: Az a baj, hogy Spanyolországban akkor is kiállítanak, ha semmit nem csinálsz

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Csak 0-0-s döntetlent játszott a Cádiz otthonában a Barcelona, amely öt meccs után ugyan veretlennek mondhatja magát a La Ligában, de a vesztett pontok tekintetében máris négy pont a hátránya az éllovas Real Madrid mögött.

Kapcsolódó
Cádizban is megégett a Barcelona
Nem megy az alsóházi csapatok ellen idén.

A Barca hollandjainak nem volt jó meccsük, Frankie de Jongot kiállították a 65. percben, Memphis Depay kihagyott egy nagy ziccert a hosszabbításban, a csapat edzője, Ronald Koeman pedig De Jonghoz hasonlóan piros lapot kapott.

A meccs összefoglalója:

Koeman kidumálta magának a piros lapot, miután a kelleténél hevesebben vitatta, hogy a játékvezető miért adott sárga lapot Sergio Busquetsnek. Történt, hogy a 90+6. percben a Cádiz támadott, de volt még egy labda a pályán, Busquets ezt elrúgta, de úgy, hogy azzal gyakorlatilag megakasztotta a hazaiak támadását.

A bírónál ez sárgát ért, Koeman pedig addig reklamált, amíg neki a piros villant.

Az a baj, hogy Spanyolországban akkor is kiállítanak, ha semmit nem csinálsz. Nem mondják miért, egyszerűen ilyen a hozzáállás. Mindenki láthatta, hogy ott volt a másik labda a pályán. Mindenkinek látnia kellett. A sajtóval vívott csatát nem nyerhetem meg, de erősnek érzem magam. A csapatra áldozom az energiám és a játékosokra, akik fantasztikus mentalitással dolgoznak, és számomra ez a fontos

– nyilatkozta Koeman.

A nyáron Lionel Messit elveszítő Barcelona három tétmeccs óta nyeretlen, a cádizi döntetlen előtt 1-1-et játszott a Granadával, valamint 3-0-ra kikapott a Bayerntől a BL-ben. Messi hiánya a támadójátékra is rányomja a bélyegét, a Barca öt forduló alatt nyolc gólt szerzett, ilyen alacsony számot utoljára a 2003-2004-es idényben produkált a csapat.

Bár Koeman mindössze 60 százalékos győzelmi mutatóval bír, ami Frank Rijkaard óta a leggyengébb statisztika a klubnál, a vezetőség egyelőre még nem gondolkozik a váltáson. A Mundo Deportivo azt írta, ha Koeman mégis lapátra kerülne, akkor a csapat korábbi játékosa, Xavi érkezhet a kispadra.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik