Nemzetközi foci

A PL-ben eddig nem számoltak a Ligakupában négy gólt szerző csatárral

Alex Burstow/Getty Images
Alex Burstow/Getty Images

Az angol Ligakupa keddi mérkőzésein egyetlen összecsapáson nem érvényesült a papírforma, a másodosztályú Queens Park Rangers ugyanis 2-2-es döntetlen után tizenegyesekkel kiverte az élvonalbeli Evertont.

Kapcsolódó
A Chelsea játékosa úgy döntött, nem térdel le többet a meccsek előtt
Marcos Alonso természetesen elítéli a rasszizmus és a kirekesztés minden formáját, de más módját választaja ennek kifejezésére.

A nyolcaddöntőbe jutásért vívott meccseken a tartalékos Manchester City (amely a sohasem látott Wilson-Esbrand, Burns , Egan-Riley, Mbete-Tabu védelemmel állt fel) ugyan gyorsan gólt kapott, de aztán 6-1-re elgázolta a negyedik ligás Wycombe Wanderers csapatát.

A Liverpool a Premier League-ben tökutolsó Norwich otthonában ugyanúgy 3-0-ra nyert, mint az augusztusi bajnokin, a gólokon az a Minamino, Origi páros osztozott, akikre a bajnokikon eddig nem is számított Jürgen Klopp.

A Brentfordban és a Burnley-ben is akadt egy-egy játékos, aki négy gólt lőtt. A brentfordiak 7-0-ra intézték el a negyedosztályú Oldhamet, a 22 éves finn válogatott csatár, Marcus Forss nagyon élt, a négy találata fontos volt számára, hiszen a Premier League-ben eddig mindössze öt percet tölthetett a pályán.

Marcus minden nap mindent megtesz az edzéseken, és nagyon jó játékos. Négy gólt szerzett, azt hiszem, egy 10/10-es teljesítmény volt a részéről

– lelkendezett Thomas Frank, a Brentford menedzsere.

A Burnley az első félidőben nem bírta feltörni a szintén negyedosztályú Rochdale védelmét, a vendégek ráadásul a vezetést is megszerezték a 47. percben. Ekkor beindult a show, Jay Rodriguez 24 perc alatt négyszer is betalált, beállítva a 4-1-es végeredményt.

Angol Ligakupa, a nyolcaddöntőbe jutásért

Manchester City – Wycombe (III.) 6–1
Norwich – Liverpool 0-3
Watford – Stoke City (II.) 1-3
Brentford – Oldham (IV.) 7-0
Burnley – Rochdale (IV.) 4-1
QPR (II.) – Everton 2-2
Sheffield United (II.) – Southampton 2–2 – tizenegyesekkel 2-4
Fulham (II.) – Leeds United 0-0 – tizenegyesekkel 5-6
Preston North End (II.) – Cheltenham (III.) 4–1
Wigan (III.) – Sunderland (III.) 0–2

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik