Nemzetközi foci

A Chelsea játékosa úgy döntött, nem térdel le többet a meccsek előtt

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Amióta 2020 nyarán visszatért a koronavírus-járványt követően a Premier League, az angol élvonalbeli csapatok játékosai, valamint a játékvezetők is úgy tiltakoznak a rasszizmus és a kirekesztés ellen, hogy féltérdre ereszkednek. Azóta a klubok egy része abbahagyta, a játékosok közül pedig például az elefántcsontparti válogatott Wilfried Zaha is inkább állva marad.

Kapcsolódó
Egy fekete focista úgy döntött, azzal harcol a változásért, hogy nem térdel le
Wilfried Zaha csapata legutóbbi meccsén nem letérdelt, hanem állva maradt, hogy így fejezze ki szolidaritását a Black Lives Matter mozgalma mellett.

Hozzá csatlakozott most Marcos Alonso, a Bajnokok Ligája-címvédő Chelsea spanyol futballistája. Azt mondta, továbbra is elítéli a kirekesztést, de ezentúl erre úgy hívja fel a figyelmet, hogy a mezén szereplő „Nincs hely a rasszizmusnak” feliratra mutat majd.

Ugyanúgy a rasszizmus ellen vagyok. Csak ezentúl erre a feliratra mutatok majd, ahogy más sportágakban, vagy más fociligákban teszik. Másképp gondolkodom, és szerintem a másik megoldás [a térdelés] már veszített az erejéből

idézi a Sky Sports Alonsót.

Magyarország az elmúlt hónapokban kétszer is a hírekbe került a térdelés kapcsán, a szurkolók egy része előbb az íreket, majd nemrég az angolokat fütyülte ki, amikor játékosaik féltérdre ereszkedtek. A magyar válogatott játékosok a mezujjon szereplő Respect feliratra mutatnak a mérkőzések előtt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik