Nemzetközi foci

De Gea bravúrja is kellett a MU drámai végjátékához, derbit nyert a Chelsea

Ian KINGTON / AFP
Ian KINGTON / AFP

A Manchester United 2-1-re nyert a West Ham United otthonában az angol labdarúgó-bajnokság ötödik fordulójának vasárnapi játéknapján.

Kapcsolódó
Cristiano Ronaldót elüldözték otthonából a birkák
Szokatlan ok miatt váltott lakást a portugál klasszis.

A hazaiak szereztek vezetést a 30. percben Szaid Benrahma 20 méteres, megpattanó lövésével (1-0), ezt öt perc múlva Cristiano Ronaldo szerezte, aki a visszatérését követően a harmadik mérkőzésén már a negyedik találatát érte el.

A hajrában aztán felforrósodott a hangulat az Old Traffordon. A 89. percben Jesse Lingard gyönyörűen bombázott a bal felső sarokba (1-2).

Azonban a hazaiak még erre is válaszolhattak volna, de a Luke Shaw kezezéséért kapott büntetőt Mark Noble nem tudta a kapu bal oldalába lőni, David de Gea ugyanis bravúrral védett.

A Bajnokok Ligája-győztes Chelsea simán, 3-0-ra nyert a Tottenham otthonában. A vendégek első gólját a veterán brazil védő, Thiago Silva szerezte, aki három nappal 37. születésnapja előtt a Chelsea történetének második legidősebb gólszerzője lett a Premier League-ben. A rekordot Didier Drogba tartja, aki 37 évesen és 49 naposan talált be a Leicester City ellen.

Nem sokkal később a francia világbajnok N’Golo Kanté is eredményes tudott lenni egy megpattanó lövésnek köszönhetően, míg a végeredményt a másik belső védő, a német Antonio Rüdiger állította be a 93. percben.

A Brighton 2-1-re legyőzte a Leicester Cityt, a vendégek gólját Jamie Vardy szerezte, akinek ez volt a 150. gólja a klub színeiben.

Premier League, 5. forduló

West Ham United – Manchester United 1-2 (1-1)
gól: Benrahma (30.), illetve C. Ronaldo (35.), Lingard (89.)

 

Tottenham Hotspur-Chelsea 0-3 (0-0)
gól: Thiago Silva (49.), Kanté (57.), Rüdiger (90+3.)

 

Brighton – Leicester City 2-1 (1-0)
gól: Maupay (35., 11-esből), Welbeck (50.), illetve Vardy (61.)

Olvasói sztorik