Nemzetközi foci

Guardiola nagy bajban van a keddi Ligakupa-meccs előtt

Oli SCARFF / AFP
Oli SCARFF / AFP

Rengeteg a sérült a Manchester City labdarúgócsapatában, így Pep Guardiola menedzser várhatóan az utánpótlás-együttesből kiválasztott tehetségeket is pályára küld a keddi, Wycombe Wanderers elleni Ligakupa-mérkőzésen.

Kapcsolódó
Az Arsenal edzője előre megírt kérdésekre válaszolt?
Kamu profilokról írták meg a kérdéseket, amire Mikel Arteta válaszolt.

A szombati, Southampton elleni gól nélküli döntetlen során John Stones, Aymeric Laporte, Rodri és Olekszandr Zincsenko sem játszhatott, de azóta kiderült, hogy Ilkay Gündogan is kidőlt. Ruben Dias és Joao Cancelo  pedig végig játszotta az eddigi meccseket, ezért nekik pihenőre lesz szükségük.

Guardiola azt mondta, annyira rossz a helyzet, hogy kénytelen az U21-esektől néhány játékost kölcsön venni, noha az a csapat is kupameccset vív a Doncasterrel a Football League Trophy-sorozatban, amelyben a harmad- és negyedosztályú klubok mellett a Premier League-csapatok U21-esei is indulhatnak.

Már a Southampton ellen négy 20 év alatti játékos ült a kispadon (Luke Mbete-Tatu, Cole Palmer, Romeo Lavia és Josh Wilson-Esbrand), kedden hozzájuk csatlakozik még Liam Delap, James McAtee és Sam Edozie.

De várhatóan pályára lép majd Kevin De Bruyne, Phil Foden, Ferran Torres és Rijad Mahrez is, ők a kispadon kezdtek a hétvégi bajnokin.

A következő két hétben rangadók sora vár a Cityre, a Wycombe után az angol bajnokságot vezető, Bajnokok Ligája-győztes Chelsea lesz az ellenfél szombaton. Jövő kedden a BL második fordulójában a Paris Saint-Germain következik, és még azon a héten vasárnap a Liverpool otthonában lép pályára a manchesteri együttes.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik