Nick Potts/PA Images via Getty Images
Nemzetközi foci sport

Wayne Rooney csapata máris készülhet a kiesésre

Ugyan még csak szeptembert írunk és az angol Championship 2021-22-es szezonjából csupán hét forduló telt el, a Derby County mégis úgy tűnik, készülhet a kiesésre.

Kapcsolódó
Mit jelent, hogy Ronaldo Manchesterben megtette, amire Torinóban nem volt hajlandó?
Cristiano Ronaldo hajlandó volt megtenni a Manchester Unitedben azt, amit a Juventusban nem: középcsatárt játszik. De vajon mi következik ebből?

A csapat egy győzelemmel és négy döntetlennel, 7 ponttal a 16. helyen áll, de ha életbe lépnek a szankciók és levonnak a klubtól 12 pontot, máris mínusz 5 ponttal az utolsó helyen találja magát.

A klub nagyon komoly anyagi gondokkal küzd (a 2016-os, a 2017-es és a 2018-as elszámolások során is megszegte a számviteli szabályokat), és a BBC információja szerint csődgondnokság alá került.

Az angol szövetség megerősítette, hogy ez a szabályok értelmében súlyos pontlevonást eredményez.

Azonban ez még csak a kezdet lehet, ha újabb pénzügyi problémák merülnek fel, újabb 9 pontot vonhatnak le. Márpedig így Wayne Rooney menedzser csapata hiába küzd a pályán, a harmadosztályba zuhanás elkerülhetetlennek tűnik.

A Derby tulajdonosa, Mel Morris 2019 júniusa óta próbálja eladni a klubot, de márciusban egy Abu Dzabi-i székhelyű csoport, májusban pedig Erik Alonso spanyol üzletemberrel is kútba esett az esetleges megállapodás.

A klub közleménye szerint a koronavírus súlyos hatással volt, a járvány mintegy 20 millió font bevételkiesést okozott, ezért nem tudták teljesíteni napi pénzügyi kötelezettségeiket.

„Nem tudjuk elégszer hangsúlyozni, milyen pusztító, ha ebbe a helyzetbe kényszerülünk. A koronavírus a mostani szezonban is negatív hatással van a bevételekre. Más szektorokkal ellentétben a labdarúgás csak kismértékben tudta csökkenteni költségalapját, mivel a kiadások többsége a játékosállományhoz kapcsolódott, és a futballistákat nem lehetett elbocsátani.”

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!