Nemzetközi foci bajnokok ligája

Nem hatotta meg a belga kapust, hogy Messiékkel találta szemben magát

Erwin Spek/Soccrates/Getty Images
Erwin Spek/Soccrates/Getty Images

Csalódást keltő döntetlennel indította a Bajnokok Ligája-szezont a PSG, amely hiába vetette be a kezdőben Lionel Messit, Kylian Mbappét és Neymart is, csak 1-1-es döntetlent játszott a Club Brugge otthonában. A hazaiak ráadásul sokkal meggyőzőbb játékot nyújtottak, több lehetőségük is volt, még ha párizsi oldalon Messi kapufát is lőtt.

Kapcsolódó
Miért szenved új edzőjével az RB Leipzig?
Az edzőváltáson átesett csapat legutóbbi két meccsén tíz gólt kapott, a Bundesligában csak önmaga árnyéka, pedig a játékosállománya alapján sokkal többre lenne hivatott.

Mindezek ellenére a PSG gólszerzője, Ander Herrera azt nyilatkozta a mérkőzést követően, hogy bár nem játszottak fantasztikusan, tettek annyit, hogy nyerjenek és meg is érdemelték volna. A második félidőt szerinte végig irányították. Ezzel nagyon nem értett egyet a Brugge kapusa, Simon Mignolet, aki így reagált:

Nem volt túl sok dolgom, csak párszor kellett védenem

jegyezte meg a korábban a Liverpoolban is megforduló belga válogatott kapus.

Bár elég nagy szenzációnak számít ez az eredmény, azért a Club Brugge már nem először okoz kellemetlenséget a nagyoknak. A legutóbbi három szezonban ott volt a Bajnokok Ligája főtábláján, és a harmadik helyet mindig megcsípte és így az Európa Liga egyenes kieséses szakaszában folytathatta. A Brugge az elmúlt években játszott már 2-2-es döntetlent a Real Madriddal is hazai pályán, hogy csak egyet említsünk a bravúros eredmények közül.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik