Nemzetközi foci bajnokok ligája

Nincs meg az összhang a PSG álomtriójánál

KENZO TRIBOUILLARD / AFP
KENZO TRIBOUILLARD / AFP

Nem sikerült a bemutatkozása a Paris Saint-Germain újonnan alakult álom csatársorának, miután a csapat szerda este csak 1-1-es döntetlen ért el a belga Bruges otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában.

Kapcsolódó
Jack Grealish rögtön góllal mutatkozott be a Bajnokok Ligájában, kitömték az RB Leipziget
Wayne Rooney óta nem volt ilyen angol debütálója a sorozatnak. Eközben az Ajax is szétlőtte ellenfele kapuját, a Liverpool viszont hatalmas csatában nyert az AC Milan ellen.

A párizsi együttesnél első alkalommal lépett pályára kezdőként a hatszoros aranylabdás argentin Lionel Messi, a brazil Neymar, valamint a világbajnok francia Kylian Mbappé, azonban egyikük sem tudott a kapuba találni.

Még sokat kell dolgoznunk ahhoz, hogy kialakítsuk köztük a megfelelő összhangot

– nyilatkozta Mauricio Pochettino vezetőedző, aki hozzátette, csapatának összességében sem volt jó estéje, de nyugodtnak kell maradniuk, és hamarosan jobbra fordulnak a dolgok.

Messinek ez volt a 150. mérkőzése a Bajnokok Ligájában, Iker Casillas, Cristiano Ronaldo (177-177) és Xavi Hernández (151) után ő a negyedik játékos, aki elérte ezt a számot.

A játéknap leggólgazdagabb összecsapásán a Manchester City 6-3-ra kiütötte a Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal a kezdőben felálló, Szoboszlai Dominikot a 60. perctől csereként foglalkoztató RB Leipziget.

„A Leipzig egy fiatal, agresszív, erős, fantasztikus csapat. Ez az együttes egy jó üzenet a futballnak. Ma este a mi játékosaink képességei jobban kijöttek, és ezért nyertünk” – dicsérte a német csapatot Pep Guardiola, a Manchester City spanyol vezetőedzője.

A vendégeknél Christopher Nkunku mesterhármast szerzett, ezzel ő lett a negyedik olyan futballista a BL-ben, aki egy meccsen háromszor volt eredményes, de csapata kikapott.

„Minden hibánkat megbüntették, és sajnos sokat rontottunk. Tisztában voltunk a Manchester City erősségeivel, de sokkal jobban kell koncentrálnunk” – idézte az MTI a támadót.

Látványos mérkőzést játszott egymással a 2005-ös és a 2007-es finálé két résztvevője, a Liverpool és az AC Milan, ahol előbb az olaszok, majd a házigazda angolok fordítottak, és nyerték meg a találkozót 3-2-re.

Jürgen Klopp elmondta, kiválóan kezdték a mérkőzést, de a vendégek néhány apró figyelmetlenséget a félidő hajrájában megbüntettek. A német szakember megjegyezte, a félidőben egyetlen fotóval meg tudták mutatni a futballistáknak, hol van a hiba a játékban, és sikerült is rendezni a sorokat, így meg tudták fordítani a mérkőzést.

A játéknap legjobb egyéni teljesítményét Sebastian Haller, az Ajax csatára nyújtotta, aki négy gólt szerzett a Sporting otthonában. Ezzel ő lett a második játékos, aki első BL-találkozóján négyszer volt eredményes, eddig ez csak a holland legenda Marco van Bastennek sikerült 1992-ben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik