Nemzetközi foci

Még a 18 éves horrorsérülést szenvedett liverpooli focista vigasztalta ellenfelét

Laurence Griffiths/Getty Images
Laurence Griffiths/Getty Images

Harvey Elliott súlyos sérülést szenvedett a Liverpool vasárnapi Leeds elleni 3-0-s győzelme alkalmával, miután Pascal Struijk hátulról csúszott be neki, és bár a labdát rúgta el, a másik lábával eltalálta a liverpooli focista támaszkodó lábát.

Kapcsolódó
Ijesztő sérülés árnyékolta be a Liverpool sima sikerét
Szalah 100. PL-gólját szerezte, de Elliott sérülése miatt nem lehetett felhőtlen Kloppék öröme.

A rémisztő jelenet után hamar kiderült, hogy meg kell műteni a 18 éves támadó bokáját, amelyre végül csak kedden került sor Londonban. Jürgen Klopp szerint kiugrott a játékosának bokája a helyéről, amely után hosszú ideig pihentetnie kell majd a lábát. Elliott ennek ellenére máris sok rajongót nyert magának. Egyrészt még a liverpooli kórházban egy törött karú kisfiúnak adta a mezét és a kórházi ágyáról nézte meg a Leeds elleni bajnoki befejezését.

Kapcsolódó
Pokoli fájdalmai közepette is megvillantotta emberi oldalát a Liverpool focistája
A sérülése miatt műtét vár rá, és hosszú kihagyás, de belopta magát egy fiatal rajongó szívébe.

Másrészt az ellenfél szurkolóit is megtapsolta a hordágyon, sőt a 18 éves srác még az őt felrúgó Pascal Struijkot is megvédte. A belga védő három mérkőzésről szóló eltiltást kapott a piros lapjáért és ez ellen a Leeds is hiába fellebbezett. Instagramon viszont Elliott kiállt ellenfele mellett.

Egyáltalán nem az ő hibája volt! Nem is kellett volna piros lapot kapnia, csak egy szörnyű baleset volt, de az ilyesmi megesik a futballban. Még erősebben térek majd vissza, ez száz százalék! Köszönöm a sok támogatást!

– írta Elliott Instagram-oldalán.

Struijknak is írt egy rövid kommentet, amiben elmondta a belga ellenfelének, hogy szerinte hibás döntés született, de kitartást kíván neki és hamar túl lesz majd az egész eseten.

A szövetséget ez a gesztus sem hatotta meg, három meccs maradt Struijk büntetése.

Olvasói sztorik