Nemzetközi foci

Pokoli fájdalmai közepette is megvillantotta emberi oldalát a Liverpool focistája

Oli SCARFF / AFP
Oli SCARFF / AFP

Szólhatott volna a Liverpool Leeds elleni győzelme arról, hogy a meccs első találatát szerző Mohamed Szalah a 30. játékos lett a Premier League-ben, aki eljutott a százgólos mérföldkőig,

de Harvey Elliott súlyos sérülése miatt a liverpooliak sem voltak felhőtlenül boldogok a találkozó után.

Elliott akkor sérült meg, amikor a Leeds belga védője, Pascal Struijk hátulról csúszott be neki, és bár a labdát rúgta el, a másik lábával eltalálta a liverpooli focista támaszkodó lábát. A közelben tartózkodó Szalah pánikolva jelzett az orvosoknak, amikor látta, hogyan fest csapattársa bokája.

Struijkot kiállította a játékvezető, Elliottot pedig hordágyon vitték le, majd kórházba került, ahonnan még vasárnap este kiengedték, de a napokban műtét vár majd rá.

Struijk később bocsánatot kért Elliott-tól, és azt írta, olyan történt a meccsen, amit senkinek nem kíván.

Letaglózott az eset, nem akartam, hogy ez legyen a vége. Gyors felépülést kívánok, és remélem, mihamarabb láthatunk ismét a pályán

A 18 éves Elliott, aki tavaly a másodosztályú Blackburnben hét gólt szerzett, azt írta az Instagramon, hogy lesújtotta a sérülés, de már arra koncentrál, hogy fittebben és erősebben térjen vissza.

A játékos komoly fájdalmakkal küzdött, de a kórházban így is képes volt meglepni egy nála is fiatalabb srácot, aki a saját meccsén kéztörést szenvedett. A két fiatal egymás mellé került, Elliott pedig odaadta a mezét és a cipőjét a fiúnak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik