Nemzetközi foci

Köszönünk mindent, Varázsló! – visszavonul a legendás holland futballedző

JAMES MARSH / BACKPAGE IMAGES Ltd / DPPI via AFP
JAMES MARSH / BACKPAGE IMAGES Ltd / DPPI via AFP

Bejelentette visszavonulását Guus Hiddink, a 74 éves holland futballedző azt mondta, most már megérdemelne egy kis pihenést.

Kapcsolódó
Messi triplázott, Peru szerint a brazilok pihentebbek voltak
Uruguay a 92. percben szerzett góllal legyőzte és megelőzte. Ecuadort.

A szakember edzőként többek között megfordult a PSV, a Real Madrid és a Chelsea kispadján is, irányította a holland, az ausztrál, az orosz és a török válogatottat. Legutóbbi feladatát Curacaón vállalta, azonban a koronavírus ledöntötte, így Patrick Kluivertnek kellett beugrania.

Abbahagyom. Beszéltem az elnökkel, és arra a következtetésre jutottunk, hogy amikor a csapat új irányba halad, akkor jobb, ha távozom.  A koronavírus miatt egy ideig nem voltam aktív, a csapat sikertelen volt a világbajnoki selejtezőn és lemaradt az Arany Kupáról

– nyilatkozta.

Hozzátette, 74 évesen már jóval túl van a nyugdíjkorhatáron, és most már úgy érzi, megérdemel egy kis pihenést.

„Nem leszek olyan, mint Dick Advocaat” – szűrt még oda búcsúzóul kollégájának, aki többszöri visszavonulás után idén, 73 évesen még elvállalta az iraki válogatott irányítását.

Volt csapatai különböző üzenetekkel búcsúztak el tőle.

„Mély meghajlás a fantasztikus karrier előtt. Élvezd a nyugdíjat, Gus!” – írta a PSV, amellyel hat bajnoki cím és négy kupagyőzelem mellett 1987-88-ban megnyerte a BEK-et is.

„Hitet adtál nekünk és segítettél Ausztráliának valami különleges dolog elérésében. Gratulálunk a legendás karrieredhez” – írta a helyi szövetség.

Oroszországban öt évet töltött, 2006 és 2010 között szövetségi kapitány, 2012-13-ban az Anzsi Mahacskala edzője volt.

Köszönünk mindent, varázsló

– írta neki az orosz szövetség.

sds

Olvasói sztorik