Stephen McCarthy/Sportsfile via Getty Images
Nemzetközi foci sport

Cristiano Ronaldo világrekordot döntött késői duplájával

Cristiano Ronaldo lett minden idők legeredményesebb válogatott labdarúgója, miután az Írország elleni világbajnoki selejtezőn az ő duplájával nyert 2-1-re Portugália.

A Manchester United támadója az egész meccsen küszködött, az első félidőben azzal tűnt föl, hogy lekevert egy pofont az ellenfél védőjének és elhibázott egy tizenegyest.

Kapcsolódó
Cristiano Ronaldo kiosztott egy taslit, majd kihagyott egy tizenegyest
És még csak nem is ő kapott érte sárga lapot.

A második félidőre már 1-0-s hátrányban mehetett ki a portugál csapat, de tempót tudott váltani és a hősiesen védekező ír védők dacára sok helyzetet kidolgoztak. Ennek ellenére nem jött a gól, egészen a 89. percig, amikor Ronaldo fejelt a kapuba, amivel megszerezte 110. gólját a válogatottban, amellyel világcsúcsot döntött. A korábbi 109 gólos rekordot Ali Daei tartotta.

Nem sokkal később aztán az újabb fordulatként a mérkőzés utolsó pillanatában ismét gólt fejelt, ezzel meg is nyerte a meccset csapatának.

A portugálok eszelős fölényét mutatja, hogy 68 százalékos labdabirtoklással 29 kapura lövéssel szerezte meg a hazai csapat a győzelmet.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!