Nemzetközi foci

A 18 éves focista inkább a pénzt választja, mint a Barcát

Josep LAGO / AFP
Josep LAGO / AFP

A Barcelona a klubelnöke, Joan Laporta szerint 1,35 milliárd eurós adósságot görget maga előtt, aminek következtében nem hosszabbított Lionel Messivel, valamint több kulcsjátékost is fizetéscsökkentésre próbál meg rávenni. Utóbbiba Gerard Piqué már belement, így lehetett három nyári igazolást is regisztrálni a szezonra.

Ilyen helyzetben jöhetne el a saját nevelésű fiatal labdarúgók ideje, ám nagyon úgy tűnik, hogy Ilaix Moriba máshol képzeli el a jövőjét. Vagy legalábbis a Barcelona ajánlata nem nyűgözte le még le.

Kapcsolódó
Árulkodó nyilatkozatot adott Mbappéról az edzője
Állítólag nem tetszett neki, hogy Lionel Messit leigazolta a PSG, a Real Madrid pedig tárt karokkal várná.

A hírek szerint két hónapja megy a tárgyalás a klub és a játékos képviselete között, a 18 éves középpályás azonban egyelőre nem írt alá és messze is van ettől. A szerződése viszont a jövő nyáron lejár, így könnyen elképzelhető, hogy eladják a játékjogát, a Liverpool, a Chelsea és a Leipzig is figyelemmel követi a történéseket, 15-20 millió lehet Moriba ára.

Az Ilaxi-történet borzalmas. Az én meglátásom szerint egy 18 éves játékosnak nem lehet a pénz a legfontosabb, sokkal inkább a minél több játékperc. A jelek szerint a játékos és a képviselői másképp gondolják ezt. Csalódott vagyok emiatt

mondta pénteki sajtótájékoztatóján Ronald Koeman, a Barca első csapatának vezetőedzője.

Épp a holland szakember az, aki elkezdte beépíteni a csapatába az U17-es spanyol válogatott labdarúgót, januárban a kupában, februárban a bajnokságban küldte pályára, márciusban pedig a Bajnokok Ligájában is biztosított számára játékperceket. Moribának így már 18 mérkőzése van a nagyok között, ezeken volt egy gólja és három gólpassza, valamint Király Kupa-győztesnek vallhatja magát.

Olvasói sztorik