Nemzetközi foci

Őrült finn feltámadás, egy félidő alatt négy gólt rúgott a bronzérmes

kups.fi
kups.fi

Az európai Konferencia Liga egyik nagy erénye, hogy olyan csapatok kapnak lehetőséget, amelyeknek egyébként kevés esélyük lenne megmutatni magukat a nemzetközi mezőnyben. Ilyen együttes a finn Kuopio PS is, amely 2020-ban az Európa Ligában a rájátszásig jutott, a Veikkausligában viszont rosszabb gólkülönbséggel végzett harmadik helyen.

Mivel az UEFA bevezette az EKL-t, így a bronzérmes is főtábláért harcolhat és remekel a selejtezőben. Az első fordulóban az örmény Noah ellen 5-1-es gólkülönbséggel jutott tovább, majd az ukrán Vorszkla ellen két 2-2-es mérkőzést vívott, de az idegenbeli visszavágón hosszabbításban nyerni tudott. Így jutott el a harmadik körbe, ahol hazai pályán 1-1-re végzett az FC Asztanával.

A csütörtöki kazahsztáni mérkőzésen 2-0-s hátrányba került, de térfélcsere után új fokozatra kapcsolt és 4-3-ra megnyerte a mérkőzést, ezzel a playoff-körbe is bejutott. A brazil Nunes Lucas Rangelnek különösen sokat köszönhetnek a finnek, aki félidőben állt be és 28 perc alatt mesterhármast szerzett, ráadásul fejjel.

Ahhoz, hogy az európai Konferencia Liga csoportkörébe is bejusson a KuPS, a német Union Berlint kell legyőznie.

Olvasói sztorik